2024. május 28. - Emil, Csanád

Megdöbbentő! Sorozatgyilkosból popsztár!

Könyvet írt életéről és egy zenei album megjelentetését is tervezi egy indonéz sorozatgyilkos, akire minden bizonnyal halálbüntetés és kivégzés vár 11 ember, köztük egy kisgyermek meggyilkolása miatt.
2009. március 31. kedd 14:02 - HírExtra
A 31 esztendős Very Idham Henyansyah tavaly júliusban került rács mögé, amikor megtalálták egyik áldozata, Henry Santoso feldarabolt maradványait egy táskába gyömöszölve. Letartóztatása után további tíz ember megölését vallotta be, akiknek holttestét szülei hátsó kertjében ásta el Jáva keleti részén. Az Indonézia-szerte hírhedté vált megnyerő külsejű, sima arcú gyilkos, aki Ryan el nem mondott története címmel írta meg visszaemlékezéseit, teljes nyugalommal fogadta a múlt héten fejére kért halálbüntetést.

"Mindenkinek meg kell halnia, és én kész vagyok rá" - mondta. Henyansyah homoszexuálisnak mondta magát februárban megjelent könyvében, és azt állította, hogy első áldozatával, Santosóval azért végzett, mert kocsit és pénz ígért neki, ha megengedi, hogy barátjával szeretkezzen. Egy fiatal nőt azért ölt meg, mert el akarta csábítani, és karon ülő kislányát sem kímélte, mert nem akart szemtanút.

"A legtöbb áldozatom meleg volt, mint én. Megaláztak. Felhergeltek, küzdöttünk és véletlenül megöltem őket" - mondta.

Vádlója, Budi Hartawan Panjaitan szerint azonban szadista volt és könyörtelen. Tiszta tudattal követte el a gyilkosságokat és semmiféle megbánást nem tanúsított.

"Most elég sokat szorongok. Félek a börtönben. Gyakran sírok éjjel, és az életemen gondolkodom. Letörtnek érzem magam. Az írás, a dalszerzés, az éneklés kicsit felszabadítják a lelkemet" - mesélte a Jakarta melletti Depok börtönében halálára váró egykori Korán-tanító és férfimodell, akinek Utolsó előadásom című poplemeze áprilisban jelenik meg.

"Engedjenek el, bocsássanak meg, vegyék le a bilincseimet" - énekelte a börtöncellájánál egybegyűlt újságírók, bírósági tisztviselők és helyi lakosok előtt az egyik szerzeményét.

"Az elítéltnek joga van arra, hogy könyvet írjon vagy zenei lemezt készítsen. Semmi gond" - mondta Abdul Hakim Ritonga államügyész-helyettes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását