2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Már "Knutschinak" szurkolnak

Immár az "új Knutnak", a kicsi "Knutschinak", a nürnbergi állatkertben néhány héttel ezelőtt született jegesmedve-bébinek szurkol Németország.
2008. január 10. csütörtök 16:41 - Hírextra

Már csak azért is, mert az illetékes hatóságok csütörtökön bejelentették, hogy az újszülött kislány: sokan már előre tekintenek, s a berlini Knut és a nürnbergi kis "hölgy" esetleges frigyéről beszélnek.


Az immár több mint egyéves Knutban és az apró bocsban amúgy sok a hasonlóság. Mindenekelőtt az, hogy anyjuk mindkettőjüket magára hagyta. A berlini kedvencet gondozók nevelték fel - fő gondozója, Thomas Dörflein szinte vele vált híressé -, s az ő kezükbe került az újszülött jegesmedve leányzó is, akit a mama, Vera magára hagyott. (De legalább nem evett meg, ahogy azt a vele egy időben, s ugyancsak Nürnbergben két bocsot szült Vilma tette kicsinyeivel...). Közös az is, hogy mindketten a Nyilas jegyében születtek, s a kislánynak is olyan vakítóan fehér a bundája, mint annak idején Knuté volt. Igaz, az utóbbi immár 120 kiló, míg az előbbi egyelőre csak 1700 grammot nyom, s mindehhez 30 centiméter "magas".

Néhány nappal az immár négyhetes apróság első nyilvánosság előtti megjelenése után Németország a legjobb úton halad afelé, hogy egy újabb Knut-mánia alakuljon ki. Erre utal az is, hogy az apróság - szintén csütörtöki értesülések szerint - egyelőre a kicsinyítő "Knutschi" becenevet kapta. Az állatkerti hatóságok most mindenekelőtt a gondozásra összpontosítanak, s azután döntenek majd arról, hogy mi lesz a leányzó igazi neve. Aki mindenesetre már most olyan aranyos, hogy a televíziókban és az újságokban megjelent videofelvételek, illetve hírek alapján szinte egész Németország szurkol neki.

Mint ahogy annak is, hogy Knutot és Knutschit egyszer komolyan összehozza a sors. Asztrológusok ezzel kapcsolatban álompárt, egyfajta "jegesmedve-dream teamet" emlegetnek, s abban reménykednek, hogy kettejük frigyéből hozzájuk hasonló, csodálatos bocsok születhetnek.

Ez azonban még a felettébb távolibb jövő zenéje. Kicsi Knutschi egyelőre mit sem törődik ezzel, csak táplálékra - azaz minden négy órában 80 milliliter tejre -, s melegre, legkevesebb 30 fokra vágyik.

Thomas Dörflein pedig Berlinből üzent, s jókívánságait fejezte ki nürnbergi kollégáinak. Jelezte azt is, hogy bármikor kész segíteni Knutschi gondozásában, bár inkább csak tanácsokról lehet szó. Knutot ugyanis semmiképp nem hagyja ott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását