2024. április 28. - Valéria

Olimpikonról kapta a nevét az atlétika pálya

A 80 éves Rózsavölgyi István olimpiai bronzérmes középtávfutóról nevezte el a tatai atlétikai pályát, s tartotta meg a névadót hétfő délután a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ), s a város ünnepi keretek között.
2009. március 30. hétfő 17:29 - HírExtra
A MASZ tájékoztatása szerint az eseményen előbb tanítványai nevében Móna István öttusázó olimpiai bajnok, majd Michl József polgármester, illetve Schulek Ágoston, a szövetség elnöke köszöntötte az ünnepeltet. Az új névtáblát a MASZ első embere leplezte le.

A kiváló sportembert meghatotta az elismerés, s elérzékenyülten hallgatta a beszédeket az ünnepség során, melyen Török Ottó sportszakállamtitkár, s Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára is jelen volt.

Rózsavölgyi István egyéniben, valamint a legendás Mikes Ferenc, Tábori László, Rózsavölgyi, Iharos Sándor 4x1500 méteres váltóval is több világcsúcsot állított fel, s 1960-ban a római olimpia dobogójának harmadik fokára állhatott fel az 1500 méter fináléját követően.

A ceremónia után az edzőként is sikeres futó tiszteletére tíz korcsoportban 1500 méteres futóversenyeket rendeztek a Rózsavölgyi István Atlétikai Pályán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását