2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kiszámoltuk, hogyan fogunk kijutni a vébére!

Megverjük a svédeket, pontot szerzünk Portugáliában, még az is belefér, hogy kikapjunk a dánoktól. Variációk egy témára – a HírExtra kiszámolta, hogyan juthat ki a magyar labdarúgó válogatott Dél-Afrikába!
2009. március 30. hétfő 19:09 - Gedei Szilárd

Ez jön még – nélkülünk
Dánia-Albánia
Albánia-Portugália
Svédország-Dánia
Svédország-Málta
Dánia-Portugália
Málta-Svédország
Albánia-Dánia
Dánia-Svédország
Portugália-Málta
Svédország-Albánia
Variáció 4.0: Amikor Cristiano Ronaldo sírva fakad. Bizony, a portugálverésről beszélünk. Málta alázva, a svédek móresre tanítva, a portugálok meglepve. A visszavágó nem is lényeges, mint ahogyan a dánok elleni zárás sem. Kilenc pont, az összesen tizenkilenc. Ha például a svédek hátralévő hat meccsükből ellenünk és még valaki ellen kikapnak már meg sem előzhetnek minket! Persze a dánok még akkor is komoly gondot jelentenének: a döntetlenek mellett még annak is szurkolnunk kellene, hogy a derék északiak megégjenek Tiranában.

HírExtra szerint ennek a variációnak az esélye: 4 százalék.

Variáció 5.0: Itthon verjük a máltaiakat, a svédeket, itthon tartunk egy pontot Portugália ellen és meglepetésre megverjük odakint a dánokat. Portugália ellen még egy vereség is belefér idegenben. Az eddigi tíz pontunkhoz ezzel jönne még tíz. Az pedig testvérek között is húsz, ami bőven elég lehet az első helyre: csak a dánoknak kell a maradék öt meccsükből kettőt elveszíteni (Albániával és Svédországgal is játszanak még oda-vissza).

A HírExtra szerint ennek a variációnak az esélye: 2 százalék.


Így állunk most
1. Dánia 4 meccs, +7 gólkülönbség, 10 pont
2. Magyarország 5 meccs +3 gólkülönbség, 10 pont
3. Portugália 5 meccs, +3 gólkülönbség, 6 pont
4. Svédország 4 meccs, +1 gólkülönbség, 6 pont
5. Albánia 6 meccs, 0 gólkülönbség, 6 pont
6. Málta 6 meccs, -14 gólkülönbség, 1 pont
Variáció 6.0: Kikapunk szerdán Máltától, esetleg döntetlenre végzünk velük. Ebben az esetben no comment, inkább ne is számolgassunk – annak ellenére ne, hogy a matematikai esélyünk megmarad a továbblépésre…

Biztosan észrevették olvasóink, hogy a különböző variációkra adott százalékos esélyek együtt, összeadva is csak 16 százalékot tesznek ki. Mi a HírExtránál úgy gondoljuk, hogy nagyjából ennyi esélye van annak, hogy kijut csapatunk a 2010-es labdarúgó világbajnokságra.

Természetesen a második helyen is kijuthatunk Dél-Afrikába: ehhez csak nüansznyival kevesebb kell, mint a fentiek esetében. Na meg persze sikeresen meg kell vívnunk egy világbajnoki pótselejtező párharcot (utoljára 1997-ben volt szerencsénk (szerencse?) erre, akkor a jugoszlávok itthon 7-1-re, idegenben 5-0-ra alázták meg a Csank János vezette magyar válogatottat).

Persze hol van még a pótselejtező…

Addig még százan meg ezren fogják kitalálni a tutit, amivel kijuthatunk arra a fránya vébére. Abban azonban biztosak lehetünk, Erwin Koeman csak azért sem fog nyílt színen számolgatni. Nem is ez a dolga.

Fantasztikus lenne, hogy ahogy telik az idő, telnek a mérkőzések nem hogy nem csökkennének a fent sorolt variációk, de még egyszerűsödnének is. Ha négy, három, kettő, s végül csak egy mérkőzéssel a vége előtt is lehetne variációkat felsorolni, az maga lenne a csoda.

Addig tehát nem tehetünk mást, mint várjuk, mikor kezd el számolni szép lassan az egész ország. Vagy tudják mit? Az lenne a legegyszerűbb, ha egy-két fordulóval a vége előtt nem is kellene már számolgatnunk.

Mert biztos lenne az első helyünk. Ezt nevezzük amolyan nulladik variációnak – 0,1 százaléknyi eséllyel.

Ha már számolgatunk…

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását