2024. május 21. - Konstantin

Tovább gyengült a forint

Gyengült a forint, az eurót 302,96 forinton jegyezték szerdán reggel a bankközi kereskedelemben, szemben a kedd kora esti 300,01 forinttal.
2009. március 25. szerda 10:06 - HírExtra
A forint a magyar kormányfő lemondására még bizalomra okot adó stabilitással reagált. A forint árfolyamának további alakulását hosszabb távon a következő kormány mozgástere befolyásolja majd a reformintézkedések végrehajtására és a költségvetési szigor érvényesítésére - mondták el a kereskedők.

Közvetlen hatást a térségbeli befektetésekkel szemben a magyar és a cseh kormányválság miatt megnövekedett politikai kockázat gyakorol. A cseh korona közel egy százalékos, a zloty közel 1,30 százalékos veszteséggel kezdte a napot. A zloty - és áttételesen a többi térségbeli deviza - árfolyamára gyengítő hatással lehet a várt 25 bázispontos lengyel kamatvágás is.

A zloty/euró árfolyam reggel 4,58 közelében állt, amelynek áttörése esetén 4,60 körül várja a piac a következő technikai ellenállási pontot.

A térségbeli devizák árfolyamára az értékpapír piaci indexek alakulása is hatással lehet. Amennyiben nem törik meg az elmúlt két hét javuló tendenciája, a térségbeli devizákkal szembeni kockázatvállalási hajlandóság sem sérül tartósan.

Összességében "mozgalmas" napra számítanak a piacon, de nem tartják valószínűnek, hogy a forint/euró kurzus átlépné a 308, illetve a 295 forintos határokat.

Az euró gyengülése a dollárral szemben szintén hozzájárult a térségbeli devizák reggeli árfolyam vesztéséhez. A dollár/euró reggel 1,3450-nél állt, az elmúlt napokra jellemző 1,36 körüli szinttel szemben.

A dollárt 225,44 forinton jegyezték Budapesten délelőtt kilenc órakor, szemben a kedd délutáni 221,80 forinttal.

A svájci frank jegyzése 199,10 forint, a kedd délutáni 196,73 forint után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását