2024. május 3. - Tímea, Irma

Segítsünk azokon, akik magukon nem tudnak

Április 30-ig fogadja a pénzbeli és tartósélelmiszer-felajánlásokat magánszemélyektől, illetve cégektől a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, hogy a nehéz helyzetben lévő többgyermekes családoknak május 1. és május 31. között krízistámogatást tudjon nyújta
2009. március 25. szerda 21:37 - HírExtra
Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete és D. Tóth Kriszta tévés szerkesztő-műsorvezető olvasott fel a segélyszervezethez egyre nagyobb számban beérkező segélykérő levelek közül néhányat.

A segélyszervezet országos felhívást tett közzé, amelynek mottója: Együtt a bajban - a legszegényebbekért. A természetbeni adományokkal segíteni szándékozók a Miskolcon, Orosházán, Szolnokon, Budapesten, Debrecenben és Gyulán található szociális intézményeken keresztül juttathatják el adományukat a rászorulókhoz és ugyanitt csekket is kérhetnek pénz befizetésére.

Az akció ideje alatt normál díjszabás szerint hívható adományvonalat működtet a segélyszervezet a 205-3955-ös telefonszámon, amelyen információt is lehet kérni a gyűjtés részleteiről. Különösen a természetbeni adományok felajánlása előtt érdemes előzetesen egyeztetni a tárgyak átvételének helyéről, módjáról.

Lehel László, a segélyszervezet igazgatója bejelentette: kétmillió kilogramm élelmiszert juttatnak el a közeljövőben a krízishelyzetbe jutott családokhoz, az Európai Unió által finanszírozott magyar élelmiszeralapból.

A magánszemélyek és a civil szervezetek által nyújtott támogatásnak különféle formái lehetségesek. Ilyen az online adománygyűjtés: az interneten keresztül célzott támogatással segíthetnek azok, akik bankkártyával rendelkeznek. A www.segelyszervezet.hu weboldalon lehet efelől tájékozódni.
Az szja 1 százalékának felajánlása is segíthet.

Azon családoknak, amelyekben mindkét szülő a válság következtében veszítette el a lakását, átmeneti szállást biztosít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. A krízisidőszakban a segélyszervezet tagjai tanácsokkal segítenek a munkakeresésben és a takarékoskodásban, és anyagi támogatással a gyermekek iskoláztatásában, étkeztetésében, életkörülményeik rendezésében.

Személyre szabott segítség lehet - igazolt rászorultság alapján - a beiskolázási segély, az iskolakezdési, valamint az utazási támogatás, amely szükséges a munkahelykereséshez is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását