2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Egy egész embercsempész banda akadt horogra

Embercsempész bandát fogott el a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szerdán. A Kisvárdán és környékén tartott tizenegy házkutatás után öt férfit és egy nőt állítottak elő.
2009. március 25. szerda 11:30 - HírExtra
A térségi főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a rendőrök a kora reggeli házkutatások során gázpisztolyokat, szamurájkardokat, illetve kábítószergyanús tablettákat is találtak. Ezekben a gyorsteszt amfetaminszármazékot mutatott ki, illetve az egyik előállított személy szervezetében is találtak drogot.

Fülöp Gergely százados közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint az embercsempészek Ukrajna felől moldovai állampolgárokat juttattak illegálisan magyar területre, anyagi ellenszolgáltatásért. A szóvivő hozzátette: a bűncselekmény felderítése három gyanúsított elfogásával már korábban megkezdődött, közülük ketten előzetes letartóztatásban vannak.

Fülöp Gergely elmondta, hogy az akcióba a bevetési szolgálat munkatársait is bevonták, mert az információk szerint a banda tagjai fegyverrel rendelkeztek, illetve tartani lehetett ellenállásuktól.

A százados kitért arra, hogy az egyik gyanúsított címeként ismert tiszakanyári telken egymás mögött két lakóház áll, és az elsőben a rendőri felszólításra nem nyitottak ajtót. Az akció résztvevői ezért betörték az ajtót. Ezután viszont kiderült, hogy a házban a gyanúsított rokonai laknak, velük szemben nem is alkalmaztak fizikai kényszert.

A házban lakók panasszal éltek az intézkedés miatt, ezért belső vizsgálat indult a főkapitányságon.A keresett embert a telken álló másik épületben fogták el a rendőrök - fűzte hozzá a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását