2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz "szocialista haveroknak" juttatott mutyiról beszél

A Fidesz szerint 50 milliárd forintos kárt okoztak a Magyar Villamos Művek körüli gyanús ügyletek - jelentette ki Bencsik János és Cser-Palkovics András.
2009. március 25. szerda 11:25 - HírExtra
Bencsik János a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Műveket (MVM) "szocialista közeli kajmánok és energiapókok hálózták be", aminek következtében a hanyag és felelőtlen állami vezetők, szocialista és MSZP-közeli vállalkozókkal közösen 50 milliárd forintnyi kárt okoztak az eddigi vizsgálatok alapján.

Azt mondta, "állami milliárdok indultak útnak" egy bizonyos üzleti kör offshore cégei irányába, Cipruson és Luxemburgon keresztül egészen a Kajmán-szigetekig, majd a források egy része visszatért Magyarországra, hogy belőle újabb befektetéseket lehessen megvalósítani.

Cser-Palkovics András úgy vélte: miközben Gyurcsány Ferenc és a szocialisták brutális megszorításokkal sújtják a magyar embereket és arról beszélnek, hogy nincs pénz az országban, kiderül, hogy a haveroknak mindig jut állami pénz. Mindig jutnak 100 milliók és milliárdok átláthatatlan, gyanús állami ügyletetekre, amelyekben mindig felmerül egy szocialista országgyűlési képviselő, vagy a cége - tette hozzá.

Szerinte Gyurcsány Ferenc és pártársai félnek a lelepleződéstől, ez magyarázza, hogy a miniszterelnök egy nyilatkozatában miért támadta meg az ügyészséget és a bírákat.
Bencsik János, Tatabánya fideszes polgármestere az ügy részleteiről szólva elmondta, hogy korábban a szocialista Kapolyi László tulajdonában lévő cég visszamondta a Vértesi Erőművel megkötni szándékozott áramvásárlási szerződést, amelynek következtében 11 áramkereskedő, 20 milliárd forintos veszteségét szeretné az erőművel illetve az MVM-mel megtéríttetni.

A politikus azt mondta, hogy a Kapolyihoz kötődő cég állami források igénybevételével korábban meg akarta vásárolni az állami tulajdonban lévő Vértes Erőművet, így az MVM a Kapolyival közösen magalapított cégbe több tíz milliárd forintot utalt át. Bencsik János szerint ezen források egy jelentős része Luxemburgba került, majd egy része visszaérkezett az MVM pénztárába a Vértesi Erőmű vételár-előlegeként megjelölve, míg a pénz egy másik része tovább jutott a Kajmán-szigetekre.

A fideszes politikus közölte, a napokban a Vértesi Erőmű igazgatósága úgy döntött, büntetőfeljelentést tesznek hűtlen, hanyag kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását