2024. április 29. - Péter

Öntsék pénzbe a szándékot

Csaknem 1,8 milliárd forintos előzetes kötelezettségvállalást kér a városvezetés még e héten a Fővárosi Közgyűléstől ahhoz, hogy szerződést köthessenek a dél-budai tehermentesítő út III. szakaszának európai uniós támogatású megépítésére - közölte a Városh
2009. március 23. hétfő 13:55 - HírExtra
Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn tárgyalt arról az előterjesztésről, amely az Andor utca és a Galvani út mentén 3,5 milliárd forintos költséggel megvalósítandó beruházás EU-támogatásának beszerzéséről szólt.

Az idén egymilliárd, jövőre pedig 750 millió forintos önrész biztosításával március végéig nyújthatja be pályázatát a fővárosi önkormányzat az EU-forrás megszerzésére. A támogatási szerződés megkötéséről egy későbbi előterjesztés alapján dönthet a közgyűlés - jegyezte meg az igazgató.

A kabinet elé került előterjesztés szerint a beruházás kiviteli munkáinak megkezdéséhez szükséges tervek készítése folyamatban van. A tendertervek április közepéig elkészülnek, s így a forrás biztosítása esetén a közbeszerzési eljárás megkezdhető. A beruházás építési munkáit idén augusztusban kell megkezdeni ahhoz, hogy jövő év végéig azokat befejezhessék.

A közgyűlés februárban döntött arról, hogy felerészben uniós pénzből, a jövő év végéig megépítik a dél-budai tehermentesítő utat.

Az előzetes kötelezettségvállalásra azért van szükség, mert a fővárosi önkormányzatnak a törvényi határidőig, március 15-éig nem sikerült elfogadnia az idei költségvetését, csak az április végéig érvényes átmeneti finanszírozási rendeletét.

A büdzsé elfogadása azért hiúsult meg, mivel Hunvald György (MSZP) előzetes letartóztatásban van, és így megszűnt a közgyűlésben az MSZP-SZDSZ koalíció egyfős többsége. A büdzsé elfogadásáról egyeztetés zajlik a koalíció és az ellenzék között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását