2024. május 6. - Ivett, Frida

Meggyilkoltak egy katonát!

Megölték az észak-atlanti szövetség egyik katonáját helyi idő szerint pénteken, Afganisztán déli részén - jelentette be közleményében a NATO vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF). A szombati kabuli közlemény nem adta meg a katona nemzetiségét, a küldő
2009. március 21. szombat 11:27 - HírExtra
Az elmúlt 24 órában ez volt az ötödik NATO-katona, aki erőszakos cselekmény következtében életét vesztette. A kanadai hadsereg pénteken közölte, hogy négy katonája és egy afgán tolmács halt meg egy robbanásban Afganisztán déli részén. A pénteki áldozatokkal együtt a 2800 fős kanadai kontingens 116 katonáját veszítette el eddig Afganisztánban, és egy kanadai diplomata is áldozatul esett az erőszaknak.

Szombaton Afganisztán keleti részén, Nangarhar tartományban egy ellenőrző pontnál felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő, magával rántva a halálba három polgári személyt és egy rendőrt - közölte a tartomány kormányzója. A merényletben egy civil és egy rendőr megsebesült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását