2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Elképesztő! Tabutéma az iskolában

Kárpátalján a fiatalok körében gyorsan terjedő kábítószer-fogyasztás sok iskolát érint, de a tanintézetek igyekeznek elhallgatni a problémát – írta pénteken az ungvári zakarpattya.net.ua internetes hírportál.
2009. március 20. péntek 18:45 - HírExtra
A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében hivatalosan 250 kábítószerfüggőt tartanak nyilván, közülük 127-et Ungváron. De Vaszil Krucsanica, a megye narkológus főorvosa szerint a helyzet a valóságban sokkal rosszabb, a hivatalosan közölt számadatot legalább héttel kell beszorozni. A kárpátaljai fiatalok körében legnépszerűbbek a rossz minőségű diszkódrogok, amelyek a gyógyszertárakban legálisan kaphatók - tette hozzá.

A hírportál által idézett Krucsanica úgy vélte, ma már nem állja meg a helyét az a megállapítás, amely szerint Kárpátalja a legkevésbé fertőzött ukrajnai megyék közé tartozik. Mint kifejtette, a helyzet jóval súlyosabb, mint azt sokan hiszik: a kábítószerek a fiatalok, köztük az iskoláskorúak körében terjednek leggyorsabban. A megye sok iskolájában létezik a drogprobléma, de azt az igazgatók igyekeznek leplezni, hogy óvják tanintézeteik jó hírnevét – emlékeztetett a főorvos.

Szerhij Ruben, az ungvári rendőrség kábítószer-ellenes csoportjának vezetője az Ungváron megjelenő Igazi Kárpáti Igaz Szó című lap legfrissebb számának elmondta: Kárpátalján ma már nincs drogmentes hely, a kábítószer-probléma általánossá vált, s a cunamiként terjedő bajnak egyre nehezebb útját állni. A nyomozó szerint Ungváron mostanság nem annyira a marihuánához hasonló könnyűdrogok jelentik a problémát, mint a szintetikus szerek, amelyek rövid idő alatt függőséget okoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását