2024. május 17. - Paszkál

Újabb elbocsátások

A Marklin modellvasút- és játékgyár győri üzeméből 180 munkatársat küldenek el, noha a játékgyártó cég a közelmúltban teljesen mást ígért a győri városvezetésnek - írta a Kisalföld szerdán.
2009. március 18. szerda 09:37 - HírExtra
A leépítésről szóló hírt a cég németországi központjában tartott munkásgyűlésen, kedden jelentette be a csődbiztos. Ez az információ jutott el Magyarországra is. A hivatalos tájékoztatás szerint Győrött elsősorban az alkalmi és a határozott idejű szerződéssel dolgozókat érinti a leépítés. A győri gyárban úgy tudták hallomásból, hogy legfeljebb 30-40, határozott idejű szerződéssel rendelkező embert érinthet a leépítés, ennek a számnak az 5-6-szorosa azonban megdöbbentette őket. A győri cégnél jelenleg 520-an dolgoznak.

Borkai Zsolt győri polgármester ugyancsak meglepődött a hír hallatán. A lapnak elmondta: a közelmúltban tárgyalt a Ma:rklin németországi és hazai igazgatójával arról, hogy a játékgyár a németországi üzem csődje ellenére komoly fejlesztéseket szeretne megvalósítani a kisalföldi megyeszékhelyen. Ehhez kérték az önkormányzat segítségét. Győr ezt meg is tette: a beruházáshoz szükséges tervpályázat a lehető leggyorsabban a tervtanács elé került, amit el is fogadtak, így minden akadály elhárult a bővítés elől.

A lap érdeklődésére a győri gyárban azt a választ kapta, hogy a hír kommentálására ők nem, legfeljebb a német anyacég jogosult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását