2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Igazolni kell, hogy ki mennyire házas?

Igazolja mindenki, hogy él és ellenőrizze, hogy mennyire házas! - lényegében ezzel a felhívással fordult a Dél-afrikai Köztársaság kormánya a lakossághoz.
2009. március 18. szerda 15:12 - HírExtra
Az ok: bűnözők előszeretettel "halatnak meg" papíron élőket, hogy felvegyék életbiztosításukat. Így aztán sokan meglepődnek, amikor szembesülnek azzal, hogy már nem élnek - papíron.

A "mennyire" házas családi állapot ellenőrzésére azért van szükség, mert ugyancsak csalók gyakran ellopják az ország polgárainak személyazonosságát, hogy hamis házasságlevelet produkáljanak bevándorlók számára a Dél-Afrikai Köztárság állampolgárságának elnyerése végett. Így jó páran meghökkenve értesülnek arról, hogy nem egy házastársuk van, illetve, hogy van.

A belügyminisztérium most külön központot állított fel az "élő halottak" számára.A személyi dokumentáltság régi probléma egyébként az afrikai országban. 2005-ben nagy rokonszenvet keltett egy nő, aki két éven át képtelen volt élővé nyilváníttatni magát és végső elkeseredésében túszul ejtett belügyminisztériumi tisztségviselőt, hogy végre személyi igazolványt kapjon, amely létfontosságú a mindennapi életben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását