2024. május 16. - Mózes, Botond

A határ mentén tudnak együtt élni...

Közös uniós pályázatokat nyújtott be egészségügyi és megújuló energia kapcsán Szentes és romániai testvérvárosa Újszentes, illetve új partnere, Zsombolya - tájékoztatta szerdán az MTI-t Szentes polgármestere.
2009. március 18. szerda 13:45 - HírExtra
Magyar oldalon három nagy városi programhoz kapcsolódnak a pályázatok, a romániai partnernél viszont új programok indulnak mind a megújuló energia, mind az egészségügyi fejlesztés területén - mondta Szirbik Imre (MSZP).

Szentesen a súlyponti kórházban indul egy kisprogram, melyben kialakítanak egy konferencia központot a zsombolyai kórházzal közösen, ahol a szakdolgozókat képzik tovább elsősorban a sürgősségi betegellátás és a traumatológia területén. Természetesen a kórházak tárgyi felszereltsége is fejlődne a 207 ezer euróból - mondta a város első embere.

A másik egy nagyprogram, melyben 1,3 millió euróra pályáznak, ez elsősorban a rehabilitációs feladatok ellátását biztosítja majd a két kórház betegei számára Szentesen. Miután Zsombolya a szerb határhoz közel van, így később lehetőség lenne egy szerb projektbe való bekapcsolódásra is - szólt a jövőről Szirbik Imre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását