2023. október 3. - Helga

Kilenc évet kapott a templomban erőszakosan közösülni próbáló férfi

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság szerdán azt az 52 éves férfit, aki tavaly tavasszal megpróbált megerőszakolni egy 77 éves nőt Marcaliban, a katolikus templomban.
2009. március 18. szerda 13:51 - HírExtra
A vádlott ellökte, megütötte, ruházatát lerángatva megpróbálta megerőszakolni a védekező és segítségért kiáltó asszonyt. Ezt meghallotta egy nő, aki a plébánossal együtt a bántalmazástól súlyosan megsérült idős asszony védelmére kelt. A férfi kimenekült a templomból, de a közelben tartózkodó tűzoltók elfogták.

A vádlott ügyvédje kezdeményezte, hogy védencét az Országos Igazságügyi Elmemegfigyelő Intézetben helyezzék el és ott vizsgálják tovább, mivel szerinte a férfi nyilvánvalóan aberrált, hasonló ügyek miatt már többször elítélték. A megyei bíróság ezt elutasította.
Az elmeorvos szakvéleménye szerint a vádlott enyhe fokban értelmi fogyatékos, ám a bűncselekménye társadalomra veszélyes voltával tisztában volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását