2024. május 16. - Mózes, Botond

Az OGY ma cincálja szét a Reformszövetség javaslatait

Az SZDSZ által benyújtott, a Reformszövetség elképzeléseit tartalmazó országgyűlési határozati javaslat általános vitáját kezdi meg ma az Országgyűlés.
2009. március 17. kedd 07:06 - HírExtra
A világgazdasági válság magyarországi következményeinek kezeléséről és Magyarország növekedési esélyeinek javításáról szóló dokumentum elfogadása estén a kormánynak, különböző határidőkig, be kellene nyújtania a parlamentnek a javaslatok szellemének megfelelő törvénymódosításokat.

Az MTI birtokába került, a kormányzati szakértők által a kabinetnek készített dokumentum szerint a kabinet jelenlegi formájában nem fogja támogatni javasolt lépéseket.
A Reformszövetség összesen 1.325 milliárd forinttal csökkentené az állami jövedelemelvonást 2013-ig, azzal, hogy a versenyképesség javítása és a növekedés gyorsítása érdekében a jelenlegi 50 százalékos költségvetési centralizáció 8 százalékpontos csökkentését javasolja.

További 1.000 milliárdos egyensúlyjavulást eredményezne az államháztartási kiadások javasolt befagyasztása.

A képviselők lefolytatják az 1990 és 2007 között lezajlott privatizációs folyamatról szóló jelentés általános vitáját is. Az ÁPV Zrt. és jogelődei - mint a privatizáció lebonyolítására létrehozott célszervezetek - tevékenységéről és a teljes privatizációs folyamatról (1990-2007) szóló jelentés szerint ha voltak is kevésbé sikeres programok és tranzakciók, mindenképpen elismerésre méltó eredményként kell elkönyvelni, hogy a privatizáció mindvégig szervezetten, ellenőrzött módon, nagyobb zökkenők nélkül zajlott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását