2024. április 20. - Tivadar

Az MDF a politikát kárhoztatja

Fél év alatt alig történt valami a parlamentben a gazdasági válság okozta károk enyhítésére, az eredménytelen politikai vitákon kívül - jelentette ki Herényi Károly (MDF) kedden a parlamentben.
2009. március 17. kedd 13:53 - HírExtra
Mint mondta, a gazdaság szereplői azt látják, hogy a politika tehetetlen a válságban.
Az MDF vezérszónoka hangsúlyozta: ez az előterjesztés lehetőség arra, hogy a válságból való kilábaláshoz megtegye az ország az első lépéseket.

A javaslatról szólva a frakcióvezető elmondta: a Reformszövetség elképzeléseit tartalmazó előterjesztés hat pontból áll, és a kormányt azonnali intézkedésekre szólítja fel. Példaként megemlítette: kötelezi a kormányt, hogy a hatályba lépéstől számított két hónapon belül vezesse be a költségvetési szférában a bértömeg-gazdálkodást és fagyassza be a bértömeget nominális szinten.

Kiemelte: a javaslat indítványozza azt is, hogy intézkedjen a kormány az államháztartási hiány csökkentése érdekében. Hozzátette: a javaslatban szerepel az is, hogy a kormány harminc napon belül egy törvényjavaslat-csomagot terjesszen elő, mely az állami kiadások azonnali csökkentésére vonatkozik.

A Reformszövetség javaslatában megfogalmazzák azt is, hogy a kis-, és középvállalkozások rugalmas finanszírozását tegyék lehetővé a bankok - mondta.Az MDF frakcióvezetője szerint a mostani adórendszer a versenyképtelenség adórendszere - a javaslat ezen is változtatna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását