2024. május 7. - Gizella

Új típusú drogok mérgeznek már hazánkban is

Új típusú drogokat foglalt le a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a rendőrség kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást; az ügynek három gyanúsítottja van - közölte a rendőrség hétfőn Miskolcon.
2009. március 16. hétfő 11:51 - HírExtra
Varga Sándor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság felderítő osztályának megbízott vezetője az akció részleteiről a sajtótájékoztatón azt mondta: információjuk volt a kábítószer érkezéséről, amelyet a fővárosból szállítottak vidékre.

A rendőrök a hétvégén Polgár belterületén ellenőrizték L. Gy. 28 éves emődi férfit és személygépkocsiját.

A vizsgálat során összesen 1600 darab új típusú, "Diablo" feliratú, piros színű, feltehetően BZP-t tartalmazó tablettát foglaltak le. A férfi miskolci tartózkodási helyén további 207 gramm speedpor, körülbelül 920 grammnyi marihuána és 454 darab, szintén feltehetően BZP tartalmú tabletta került elő, valamint kábítószer terjesztéséhez használatos tárgyi eszközök - digitális, grammos mérlegek, alufólia, gyorszáras tasakok, mobiltelefonok - és készpénz. A nyomozók egy fegyvert is találtak, ennek típusát, funkcióját még vizsgálják - mondta a rendőr-alezredes.

Hozzátette: a drogot - amelynek az értéke hozzávetőlegesen mintegy nyolcmillió forint - még a terjesztés előtt sikerült lefoglalni, ezzel megakadályozták, hogy egy nagyobb mennyiségű kábítószer kerüljön piacra. Az új típusú drogot egyébként Új-Zélandon csomagolták, gyártották, a tabletta darabját a terjesztők általában 2-3000 forintért árulták - ismertette Varga Sándor.

Mint mondta, azt még nem tudják, miként került Új-Zélandról az országba a kábítószer, de az biztos, hogy a lefoglalt mennyiség Budapestről érkezett. Ez a típusú - tabletta formában lévő - "anyag" ez év január elsejétől minősül kábítószernek, s annyira új még a "piacon", hogy az is lehetséges, ez az első alkalom, hogy az országban sikerült lefoglalni - jegyezte meg Varga Sándor.

Az ügynek eddig három gyanúsítottja van, egyikük a Polgáron ellenőrzött L. Gy. Az eljárás során információ merült fel arra vonatkozólag is, hogy a 28 éves férfitól egy 31 éves gesztelyi férfi, M. R. rendszeresen vett át kábítószert további értékesítésre. A nyomozók a gesztelyi lakáson tartott házkutatás során további, különféle kábítószernek minősülő anyagot, valamint a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak.

A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A harmadik gyanúsított szabadlábon védekezhet. Az ügyben további gyanúsítások is várhatók - mondta az alezredes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását