2024. március 2. - Lujza

Csepeli horror: befejeződött a helyszínelés

Befejezték a rendőrök a helyszínelést a csepeli erdőnél, ahol csütörtökön több holttestet is találtak - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője péntek délelőtt az MTI-nek.
2011. augusztus 12. péntek 10:21 - HírExtra
"Csak" négy

Az MTI több forrásból is úgy értesült, hogy a sajtóban megjelent információkkal ellentétben nem hat, hanem négy holttestet hantoltak ki a rendőrök Budapest XXI. kerületének egy elhagyott, erdős területén. Bartha László az áldozatok pontos számát nem kívánta közölni, mindössze annyit mondott: ezek száma "hatnál biztos, hogy kevesebb".

Az őrnagy tájékoztatása szerint az áldozatok halálának okát igazságügyi orvos szakértő állapítja meg. Az NNI szóvivője a bűncselekményről a nyomozás érdekében további információkat egyelőre nem közölt, így azt sem árulta el, hány gyanúsítottja van az ügynek. Nem kívánták kommentálni a sajtóinformációkat sem, hivatalosan mindössze azt a tájékoztatást adták, hogy életellenes bűncselekmény miatt indítottak nyomozást.

A szerb uzsorás

Sajtóinformációk szerint egy szerb uzsorás gyanúsítható a bűncselekménnyel; a férfi élve ásta el áldozatait, akiktől pénzt követelt. A Magyar Nemzet újságírójának csütörtök éjjel sikerült megszólaltatnia azt az erdélyi fiatalembert, aki - állítása szerint - megszökött a bűnözőktől; ő vezette nyomra a rendőröket, miután kiásta magát a gödörből, amelybe nyakig betemették. Elmondása szerint a szerb férfi kicsalta őt az erdőbe, ott egy hajléktalan házaspár segítségével fojtogatni kezdték, majd egy előre megásott gödörbe nyakig eltemették, a bankkártyáját pedig elvették, hogy arról pénzt vegyenek le.

Az MTI tudósítója péntek délelőtt a holttestek megtalálásának a helyszínéről azt jelentette: semmi nem utal arra, hogy a terület 12 órával korábban még bűnügyi helyszín volt. Mindössze annyit lehet látni, hogy a - feltehetően a holttesteket rejtő - gödröket munkagép segítségével már feltöltötték, jól látszanak a gép által hagyott keréknyomok.

Az áldozatokat a nyomok szerint mintegy 25 négyzetméternyi területen áshatta el a tettes. A helyszín távol esik az aszfaltozott utaktól, az oda vezető földutak mellett illegális szemétlerakóhelyek vannak. Az is jól látszik, hogy nemrégiben a szemetes területen több autó megfordult, a fű le van taposva.

Az MTI tudósítója a helyszín környékén semmilyen mozgást nem tapasztalt.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását