2024. május 5. - Györgyi

A válság trendet teremt: szemétből ékszer

Ahogy az emberek pénze egyre kevesebb lesz - ami egy gazdasági válságban alapvető jelenség - , úgy egyre újabb ötletek születnek, hogy miként lehetne egy kicsit spórolni. Így jön szóba a hulladék, mint trend.
2009. március 16. hétfő 15:59 - Pásztor Balázs
A kreativitás ilyenkor igazán hasznos, így nem meglepő, hogy a formatervezők ötlik ki a legjobb dolgokat, akik külön kiállítást szerveztek a meglepő ötlet köré. A rengeteg újrafelhasznált anyagból készült használati tárgy elkészítési költsége nem több pár forintnál, csupán némi időt és szaktudást követel. A főszervező szerint a kiállítás célja, hogy bemutassa: szemétből is lehet szépet, hasznosat alkotni.

A tárgyak nemcsak ötletesek és környezet-barátok, hanem bizonyos szubkultúrában még aratni is lehet velük. A billentyűzetből készült gyűrűk például kifejezetten vonzóak lehetnek az informatikusok körében, főleg, ha a ctrl, az alt, meg a delete billentyűket viselik egymás mellett. A lego-fülbevaló viszont az átlagos trendbe is betörhet, hisz népszerűsége egyre növekszik. Láthatunk bicikligumiból szerkesztett övet és táskát, sőt kartonpapírból hajtogatott bútorokat, és működő faliórát is. Úgy látszik az alkotásoknak csak a fantázia szabhat határt.
Forrás: Bors/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását