2024. május 28. - Emil, Csanád

Az ENSZ kezében az afrikai misszió

Hivatalosan átadta vasárnap reggel a csádi Abechében az ENSZ-erőknek csádi és közép-afrikai misszióját az európai békefenntartó egység, az Eufor.
2009. március 15. vasárnap 11:30 - HírExtra
Az Eufor-katonák, akik egy éve szolgálnak a térségben, jelképesen felcserélték sapkájukat az ENSZ-egységek kék sapkájára, a szolgálatot azonban ténylegesen már átvették szombat éjfélkor az ENSZ-katonák Elhadji Mouhamadou Kandji szenegáli tábornok parancsnoksága alatt. Az ENSZ-misszió 5200 fős lesz.

Jelenleg mintegy 2000 európai katona szolgál a térségben, ők néhány hónapig még a helyszínen maradnak ENSZ-kötelékben, míg meg nem érkeznek az egységbe az afrikai és nepáli katonák.

Az Eufor mandátuma elsősorban a mindkét országgal határos szudáni tartományból, Dárfúrból menekülők, valamint a Csádban és a Közép-Afrikai Köztársaságban otthonaik elhagyására kényszerültek védelmére szólt, de támogatniuk kellett a humanitárius szolgálatok tevékenységét, valamint a régióba vezényelt 300 ENSZ-rendőr munkáját is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását