2024. április 29. - Péter

Elfogták a fiát leszúró ajkai férfit

Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a 48 éves ajkai férfit, aki szombaton hajnalban leszúrta 15 éves nevelt fiát; a gyermek a helyszínen meghalt - mondta Beleznay Ágnes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese sajtótájékoztatón szomba
2009. március 14. szombat 16:00 - HírExtra
A férfit Ajka külterületén egy telken található fabódéban fogták el - tette hozzá. A fekete Audi gépkocsit, amivel a lakásuktól elmenekült, Ajka belterületén találta meg a rendőrség.
A menekülő férfi magával vitte ötéves kislányát is, akit azonban Ajkán a rokonoknál hagyott, s a kocsival egyedül hajtott tovább. A kislányt - aki szintén megsérült - a rokonok reggel bevitték a rendőrségre, de már a város kórházában kezelik - mondta a sajtóügyeletes.

Beleznay Ágnes elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint szombaton hajnalban Ajka-Bakonygyepesen a családi házukban a 48 éves férfi súlyosan bántalmazta és megszúrta 37 éves élettársát, aki kimenekült a lakásból az utcára és segítségért kiabált. Amikor azonban visszatért a házba, az "előző kapcsolatából" származó 15 éves fiát holtan találta, a férfit és ötéves közös kislányukat már nem lelte a lakásban - tájékoztatott a sajtóügyeletes.

Az asszonyt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították az ajkai kórházba - tette hozzá. A rendőrség több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítja az őrizetükben lévő férfit - mondta Beleznay Ágnes. Megjegyezte: egyelőre csak feltételezés, de az történhetett, hogy a 15 éves fiú - meghallva a hajnali veszekedést, dulakodást - az édesanyja segítségére kelhetett és eközben érte a halálos szúrás. A rendőrség egyelőre még nem tudja, hogy konkréten milyen szúró eszközzel oltotta ki a férfi a gyermek életét - mondta Beleznay Ágnes.

Ismertetése szerint egy hónappal ezelőtt már eljárást indítottak a férfi ellen közúti közlekedés veszélyeztetése miatt, ám az asszony akkor nem működött együtt a rendőrséggel, megtagadta a vallomást és nem tett feljelentést az élettársa ellen. Akkor az történt ugyanis, hogy a férfi az asszonyt kilökte a 8-as főúton a robogó autóból, majd tovább hajtott - tájékoztatott a sajtóügyeletes. A nő azonban nem tett olyan vallomást a rendőrségen, hogy őt az élettársa kilökte volna a mozgó autóból. Az ötéves kislány az esetnél a kocsiban tartózkodott - jegyezte meg a sajtóügyeletes.

A párnak Ajka bakonygyepesi városrészében - az úgynevezett elit negyedben - van a családi háza, a férfi fuvarozó vállalkozó, de különösen az asszony édesapja módos üzletember, szállítási vállalkozó - tájékozódott a helyszínen az MTI tudósítója. A közeli benzinkútnál szolgálatot teljesítő férfi elmondta, hogy "jól ismerem Ferit, menő fuvarozó", eléggé agresszív személyiség, de hogy képes volt egy 15 éves gyereket megölni, ez elrettentő. "Agresszív alaknak" nevezte a családi tragédiát okozó férfit egy jó ismerőse is, aki - mint mondta - "néhányszor segített neki ezt, azt elintézni".

Az ajkai kórház portaszolgálatán - az ebben az ügyben érdeklődőket - nem is kapcsolhatják a traumatológiára, a család kérésére semmilyen felvilágosítást nem adhatnak a sérültek állapotáról. Más kórházi forrásból az MTI úgy értesült, hogy az asszony túl van az életveszélyen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását