2024. április 26. - Ervin

Jön az árvíz?

A Hortobágy-Berettyón első fokú készültséget rendelt el pénteken a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) - közölte az MTI-vel Bara Sándor védelemvezető.
2009. március 13. péntek 16:50 - HírExtra
A folyó vízszintje reggel 6 órakor Borznál 252 cm volt, 2 centiméterrel meghaladta az első fokú készültség elrendeléséhez szükséges vízmagasságot - tette hozzá.

A Berettyón továbbra is másodfokú a készültség Szeghalomnál, a folyó torkolatánál. A vízállás jelenleg 414 centiméter, a folyó ezen a szakaszon még árad - magyarázta a védelemvezető, hozzátéve, hogy csütörtök este az igazgatóság megszüntette a készültséget a Berettyó folyó felső szakaszán, az országhatártól Pocsajig, valamint az Éren.

Ugyanakkor Pocsaj és Berettyóújfalu között megmaradt az első fokú készültség - fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy térségükben összesen hét szakaszon van belvízvédelmi készültség. Első fok van érvényben a Kati-ér és a Tisza mellett, mindhárom védelmi szakaszon, és a Berettyó-Sebes-Körös közötti területen. Másodfokú a készültség a Hamvas-sárréten, a Hortobágy-Berettyó mellett.

A Tikövizig működési területén összesen 6250 hektár földet borít belvíz. Ebből 1750 hektár a vetés, 1400 pedig a szántóterület, a többi egyéb külterület - közölte a védelemvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását