2024. április 26. - Ervin

Filmesek a hírhedt Butyirka fogházban

"Sokkal rosszabbra számítottam" - mesélte a The Wrestler című filmjét Moszkvában reklámozó Mickey Rourke, aki kérésére ellátogathatott a hírhedt Butyirka fogházba.
2009. március 13. péntek 21:59 - HírExtra
A néhány napra az orosz fővárosba érkezett Rourke két és félórát töltött a történelmi falak között. (A Butyirkát még II. Katalin cárnő idejében építették, 1771-ben.)
Az amerikai filmsztár rabokkal találkozott, megnézte a börtönmúzeumot és az egyik cella priccsén ülve megkóstolta a börtönpékségben sült kenyeret.

Autogramot is osztott az elítélteknek, akik újságokból kivágott képeit íratták alá vele.
"Az lepett meg a legjobban, hogy az amerikai fogházakkal szemben milyen csönd honolt a börtönben" - mondta. "Sokkal rosszabbra számítottam, de semmit sem láttam abból a sok horrorsztoriból, amit az orosz börtönökről meséltek" - állapította meg.

Rourke, aki a szorítóba visszatérő kiöregedett pankrátort alakított a The Wrestler című filmben, számos szakmai díj mellett Oscar-jelölést is kapott játékáért.
A hosszú kihagyás után Hollywoodba visszatért színész a minap szerepet kapott A Vasember 2. című akciómoziban is, ami tovább növelheti népszerűségét, mert a képregényfilm első része tavaly nagy sikerrel futott.

Rourke a szuperhőst alakító Robert Downey jr. gonosz ellenlábasát játssza majd a The Hollywood Reporter értesülése szerint 2010 májusában a mozikba kerülő filmben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását