2024. május 20. - Bernát, Felícia

Egy kelta monda és a Liliomfi is megelevenedik a Zsámbékon

Egy 12. századi kelta monda, valamint antik görög hősnők kelnek életre idén a Zsámbéki Nyári Színházi Fesztiválon - közölte a Független Hírügynökséggel Mátyus Irén fesztiváligazgató. A huszonötödik alkalommal megrendezett színházi seregszemle június 23-tó
2007. június 22. péntek 22:43 - Hírextra
Aki járt már Zsámbékon, tudja, hogy két helyszínen, a rakétabázison, illetve a település Romtemplománál is láthat színházi előadásokat a nyár folyamán. Ebben az évadban számos rendezői megközelítésben szerepelnek antik görög hősnőkről szóló előadások. Több hétvégén is találkozhatnak a nézők Phaedra és Médeia színpadi alakjával a Zsámbéki Színházi Bázison.

Mátyus Irén elmondta, Horváth Csaba rendező-koreográfus A tavasz ébredése című előadása is sokak érdeklődésére tarthat számot. Szigligeti Ede: Liliomfi című színművét Vidnyánszky Attila állítja színre. A vendégművészek között bolgár, lengyel, orosz rendezők is bemutatják legújabb munkáikat a színházi programban, tette hozzá a fesztiváligazgató.

Az évad egyik legizgalmasabb produkciójának ígérkezik a Hódítás könyve című előadás, mely egy 12. századi kelta mondát dolgoz fel. Mátyus Irén elmondta, Zsámbékon valamikor régen kelta családok is éltek. Az elmúlt években számos érdekes lelet került elő. Ez az előadás ennek az időszaknak állít emléket.

A csaknem három hónapos programsorozat ideje alatt filmfesztivált is rendeznek, valamint jazz-és egyházzenei koncertek is várják a közönséget.

A zsámbéki fesztiválról bővebb információ a: www.zsambekinyariszinhaz.hu oldalon olvasható.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását