2024. április 26. - Ervin

Újabb tragédia: tíz emberrel és magával is végzett egy ámokfutó

Tíz embert lelőtt, majd önmaga ellen fordította a fegyvert egy ámokfutó helyi idő szerint kedden az Egyesült Államokban, két alabamai kisvárosban.
2009. március 11. szerda 22:40 - HírExtra
Michael McLendon legalább négy helyszínen nyitott tüzet a déli állam délkeleti csücskében a hatóságok ismerete szerint. A jelek először arra utaltak, találomra választotta ki áldozatait. A nyomozók azonban később a lakásán találtak egy listát azokról, akik szerinte "rosszul bántak vele". Először késő délután Samsonban, egy kétezer lelkes településen lőtt: itt négy felnőttet és egy gyereket ölt meg, köztük állítólag a helyi rendőrfőnök feleségét és háromhónapos kislányát. Később megtalálták még két felnőtt holttestét két szomszédos házban.

A gyilkos ezután autóba ült, és az 52-es országúton, rendőrökkel a nyomában, elindult a Samsontól 20 kilométerre, Florida állam határán fekvő Geneva felé. Útközben rálőtt egy rendőrautóra, könnyebben megsebesítve egy rendőrt. Két másik embert is megölt: egyiküket egy áruháznál, majd egy nőt, amint kilépett egy benzinkút üzletéből.

Az ámokfutás egy genevai fémmegmunkáló üzemben ért véget, a férfi korábban itt dolgozott. A rendőrök holtan találták az üzem területén, öngyilkos lett. Az áldozatok között van az édesanyja is - egyes források szeriont a nagyszülei és egy nagybátyja is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását