2024. április 26. - Ervin

Ötször több jogsit vontak be

Az év eleje óta ötször több gépkocsivezetői engedélyt vontak be Ukrajnában, mint az elmúlt év azonos időszakában, a szigorításnak köszönhetően jelentősen csökkent a közúti balesetek sérültjeinek és halálos áldozatainak száma.
2008. szeptember 16. kedd 08:44 - Hírextra
Mint Szerhij Kolomijec, az Ukrán Belügyminisztérium állami gépkocsi-felügyeletének vezetője közölte, az idei év nyolc hónapja során 125 ezer gépkocsivezetői jogosítványt vontak be, míg 2007 azonos időszakában mindössze 26 ezret. Elmondása szerint az ellenőrzések szigorításának köszönhetően ugyanezen idő alatt 8,5 ezerrel kevesebben sérültek meg közlekedési balesetekben, mint a múlt év januárja és augusztusa között - jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség.

A javuló baleseti statisztikát idézve a szakember kiemelte: az idei év nyolc hónapja során Ukrajna útjain 3 ezren vesztették életüket balesetekben, ami 14,5 százalékos csökkenést mutat a múlt év azonos időszakához képest. A közlekedésrendészet munkatársai az idén hatmillió közlekedési szabálysértést jegyzőkönyveztek, ebből 650 ezer kihágást a gépkocsivezetők követtek el - emlékeztetett Kolomijec.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását