2024. május 6. - Ivett, Frida

Még nem múlt el az árvízveszély

A Körösök romániai felső szakaszain már mindenhol apadnak, ám Magyarországon egyelőre még áradnak - olvasható a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szerdai tájékoztatójában.
2009. március 11. szerda 15:45 - HírExtra
A Fehér-Körös még árad, tetőzését Gyulánál, harmadfokú készültség mellett, 550 centiméteres vízállásnál szerda délre várták a szakemberek.A Fekete-Körösön szintén a legmagasabb a védelmi készültség. Annál szerda reggel nyolc órakor 768 centimétert mértek, és valószínűleg a déli órákra még 10-12 centimétert áradt és tetőzött.

A Kettős-Körös folyamatosan árad, Békésnél már szerda reggel 725 centmétert mértek, és várhatóan csütörtökön éri el a folyó a legmagasabb vízszintet 780 centiméter körüli magasságban, harmadfokú készültség mellett.

A Sebes-Körös és a Berettyó is tovább árad, a két folyó tetőzését péntekre várják másodfokú készültségi szint mellett.Árad a Hármas-Körös is. Gyomaendrődön szerda reggel elrendelték az elsőfokú készültséget, és hasonlóra lehet számítani csütörtökön hajnalban Szarvason is. A folyó vízállása pénteken este Gyomaendrődnél eléri, illetve meghaladja a másodfokú készültségi szintet, míg Szarvasnál a tetőzése március 14-15-re várható szintén másodfokú készültség mellett.

Az igazgatóság működési területén nincs jelentős belvízelöntés, sőt az elöntött területek nagysága 200 hektárral 1.700 hektárra csökkent.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását