2024. május 20. - Bernát, Felícia

Elnököt választ az MSZP

A március végi kongresszus első napjának estéjén választják meg az MSZP elnökét - mondta Lamperth Mónika, a kongresszus ügyrendi bizottságának elnöke az MTI-nek szerdán. A jelöltek nem a helyszínen, hanem egy előre kiküldött DVD-n mutatkoznak be a párt le
2009. március 11. szerda 16:55 - HírExtra
Lamperth Mónika közölte, az MSZP március 21-22-én tartja tisztújító kongresszusát a budapesti Syma-csarnokban 686 küldött, valamint számos hazai és külföldi meghívott részvételével.

Az ügyrendi bizottság vezetője azt mondta, szombaton délelőtt zárt üléssel, az ügyrend megállapításával kezdődik a munka, ezt követően - már nyilvános ülésen - Gyurcsány Ferenc értékeli a pártelnökké választása óta eltelt két évet a kongresszuson.

Hozzátette: a választmányi beszámolót Simon Gábor, a testület elnöke ismerteti, majd Hiller István alelnök szóbeli kiegészítést mond a Haza és haladás, a XXI. századi szociáldemokrácia című, az MSZP közép- és hosszú távú politikáját meghatározó vitaanyaghoz.

Szekeres Imre, a dokumentumszerkesztő bizottság vezetőjeként a párt előtt álló időszak politikai feladatairól szóló dokumentumot ismerteti - közölte.Lamperth Mónika elmondta, ezt követően ismét zárt ülésen tartanak politikai vitát ezekről a dokumentumokról.

Kora este ugyancsak zárt ülésen folytatják le a tisztújítást, várhatóan először az elnökről, majd az elnökhelyettesekről, az alelnökökről, az elnökségi tagokról és végül az egyéb tisztségviselőkről döntenek - jegyezte meg.

Kiemelte, az országos elnökség és a választmány által előterjesztett európai parlamenti listát egy szavazással hagyhatja jóvá a kongresszus.Vasárnap a nyilvánosságnak is bemutatják a tisztségviselőket, illetve az EP-listán szereplőket, majd Gyurcsány Ferenc, aki egyedüli jelölt a pártelnöki posztra, ismét beszédet mond - közölte Lamperth Mónika.
Kitért arra, hogy a jelöltekről a párt székházában készült egy néhány perces felvétel, így azok programját előre, DVD-n ismerhetik meg a küldöttek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását