2024. április 28. - Valéria

Felsőoktatási állásbörze

Fajka Judit szervező az MTI-nek kedden elmondta, hogy idén 14. alkalommal rendezik meg Délkelet-Magyarország legnagyobb felsőoktatási álláskereső rendezvényét, a tavaszi állásbörzét.
2009. március 10. kedd 09:53 - HírExtra
A rendezvényre kétezer hallgatót várnak, ők több mint kéttucat kiállító állás- és gyakornoki ajánlatai közül válogathatnak. A cégek profilja alapján az informatikai, a pénzügyi, a számviteli, a marketingszakemberek és a mérnökök lesznek a leginkább keresettek.
A rendezvény célja, hogy a gazdálkodó szervezetekkel összefogva segítséget nyújtson a dél-alföldi felsőoktatási intézmények végzős hallgatóinak az elhelyezkedéséhez. Az állásbörze jó alkalom a munkaerő-piaci helyzet és a hallgatókkal szemben támasztott igények felmérésére is - közölte a szakember.

A programokra nemcsak a végzősöket vagy a frissdiplomásokat várják, hanem azokat a tudatos hallgatókat is, akik nem a tanulmányuk befejezése után szeretnének szembesülni a munkáltatók elvárásaival, hanem valamely gyakornoki program résztvevőjeként, munkatapasztalattal is szeretnék diplomájuk értékét növelni - mondta Fajka Judit.

A karrieriroda munkatársa szerint a korábbi állásbörzéken végzett kérdőíves felmérések eredménye alapján a szegedi hallgatók az országos viszonylattal ellentétben mobilak, ha leendő munkahelyükről van szó. A diákok fele jelezte, hogy a régióban kíván elhelyezkedni, fele pedig akár Budapestre vagy az ország más területére, esetleg külföldre is elmenne dolgozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását