2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sűrgősen főbíró kell!

Nincs vészhelyzet amiért hétfőn nem választotta meg az Országgyűlés a Legfelsőbb Bíróság elnökét, de az idő sürget - mondta Ujkéry Csaba, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) szóvivője az MTI érdeklődésére azzal összefüggésben, hogy áprilistól ny
2009. március 9. hétfő 21:01 - HírExtra
Ujkéry Csaba hangsúlyozta: az Országos Igazságszolgáltatási Tanács törvényi felhatalmazásánál fogva még tavaly novemberben jóváhagyta a Legfelsőbb Bíróság szervezeti és működési szabályzatának módosítását, amely kimondja, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnökének, illetve elnökhelyettesének akadályoztatása esetén az erre kijelölt kollégiumvezető látja el a vezetői feladatokat. Hozzátette: a kijelölést még novemberben megtette Kaposvári Bertalan, ám a jelölt személyét az OIT szóvivője nem kívánta megnevezni.

Az MTI úgy tudja, hogy a Legfelsőbb Bíróság három kollégiumvezetője közül Kozma György közigazgatási kollégiumvezető veheti át a vezetői feladatokat Kaposvári Bertalantól, ha ő áprilistól nyugdíjba megy, és így vezető nélkül marad a Legfelsőbb Bíróság.

Ujkéry Csaba az OIT-tal kapcsolatban - amelynek elnöke a jogszabály szerint ugyancsak a Legfelsőbb Bíróság elnöke, de mivel a poszt nincs betöltve, a feladatot az OIT elnökhelyettese, Fazekas Sándor látja el - azt mondta: a testület ugyanúgy végzi tovább a munkáját, mint eddig. A szóvivő úgy fogalmazott: "A mi kompetenciánkon túlterjeszkedő kérdés, hogy mi lesz ezután".

Hangsúlyozta, hogy bár az OIT ugyanúgy végzi a munkáját, mint eddig, az idő sürget, és remélik, hogy minél előbb rendeződik az elnöki poszt sorsa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását