2024. április 26. - Ervin

Legyen védett a csigatészta!

Minél több magyar termék élvezhessen jogi, előállításuk, értékesítésük pedig anyagi védelmet az Európai Unióban. Erről szól az az országgyűlési határozatijavaslat-tervezet, amelyet két kereszténydemokrata képviselő terjeszt a Ház elé, és amit Simicskó Ist
2007. december 6. csütörtök 11:55 - Hírextra
A politikus elmondta: a Medgyasszay Lászlóval közösen benyújtott javaslat célja az is, hogy a figyelem a sajátosan magyar értékekre, termékekre irányuljon, hiszen ezek az EU-ban és a világon öregbíthetik Magyarország hírnevét és megbecsülését.

A határozatijavaslat-tervezet felhívná a kormányt, végezzen értékgyűjtő munkát, másrészt felkéri a kabinetet arra, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a sajátosan magyar termékek felkerüljenek az EU Euroterritoires (Európa vidékei) elnevezésű kezdeményezésének listájára, és élvezzenek közösségi jogi védelmet - mondta a KDNP képviselője.

Simicskó István hozzátette: nemcsak élelmiszeripari, hanem szellemi termékekre is gondoltak. Ezek között említette a Kodály-módszert, a hungarikumnak nevezett magyar különlegességek között pedig egyebek mellett a rétest, a csigatésztát és az Unikumot.

A képviselő szerint az értékgyűjtő munka és a hungarikumok védelme erősíthetné a nemzeti összetartozást és az országimázst.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását