2024. május 8. - Mihály

Az MSZP köp a válságkezelésre, saját túlélésére gyúr

Az a dolgunk, hogy kitartsunk 2010-ig, nem szeretnénk semmiféle politikai destabilizáció eszközévé válni - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője az MTI-nek hétfőn arra a kérdésre válaszolva, hogy a kisebbségi kormány kitart-e 2010-ig.
2009. március 9. hétfő 17:00 - HírExtra
Lendvai Ildikó hozzátette: mivel a pártok nem támogatták az MDF elnökének felvetését a konstruktív bizalmatlansági indítványról, most nem is fenyeget a destabilizáció veszélye.
A szocialista frakció álláspontja világos: továbbra is a saját kormányuk programját és saját kormányfőjüket támogatják - szögezte le a szocialista politikus, aki szerint az igazi kérdés nem is az MSZP-ről szól, hanem arról, hogy az MDF-frakció valamennyi tagja aláírja-e a pártelnök kezdeményezését, vagy nem.

Szomorú, hogy egy olyan kérdés, amely normális esetben a parlament legsúlyosabb döntése, mára teátrális eszközzé vált, amelyből új és új előadásokat lehet havonta tartani - közölte Lendvai Ildikó arra a felvetésre, hogy szinte havonta éri kihívás a kisebbségi kormányt vagy a parlament feloszlatása, vagy a konstruktív bizalmatlansági indítvány kapcsán.

Arra a kérdésre, hogy az MDF-frakció esetleges szétesése után a kisebbségi kormánynak nehezebb lesz-e az ellenzékkel egyeztetnie, s így szavazatokat szereznie, az MSZP frakcióvezetője azt mondta: eddig is lehetett egyeztetni frakciókkal és egyéni képviselőkkel is, "ez az út a jövőben is előttük áll".

Lendvai Ildikó "nehezen tudja" elképzelni, hogy Gyenesei István önkormányzati miniszter, független képviselő csatlakozna az MDF-frakcióhoz, de - mint mondta - ezt a két érintett féltől kell megkérdezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását