2024. április 28. - Valéria

A szocik is rájöttek, hogy több rendőr kell

Kevés a rendőr vidéken, kevés a kisvárosok közterületein és a falusi utcákon - mondta Tóth József (MSZP) interpellációjában, hétfőn az Országgyűlésben.
2009. március 9. hétfő 17:12 - HírExtra
Juhász Gábor államtitkár szerint az együttélési problémákra, a gazdasági nehézségekre és a tolerancia néha teljes hiányára a rendészet vagy semmilyen, vagy csak időleges megoldásokat ad.

Tóth József (MSZP) szerint a javuló statisztikai adatok ellenére, az emberek hétköznapi biztonságérzete romlott. Mint mondta, a közbiztonság romlása leginkább az elmaradott térségekben erősödött fel.

Kevés a rendőr vidéken, kevés a kisvárosok közterületein és a falusi utcákon - hangoztatta.
Példaként a Hajdú-Bihar megyei Polgárt hozta fel, ahol a 12 fős rendőrsön, amely Tiszagyulaháza és Újtikos biztonságért is felelős, a nyolc fő közterületi szolgálattevő rendőri posztból csupán három van ténylegesen betöltve.

Mikor lesz több rendőr? - kérdezte.Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára szerint Hajdú-Bihar megyében jelenleg is nagyobb a rendőri jelenlét. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az együttélési problémákra, a gazdasági nehézségekre és a tolerancia néha teljes hiányára a rendészet vagy nem ad megoldást, vagy csak időleges megoldásokat nyújt.

Juhász Gábor elmondta, hogy a hajdúnánási kapitánysághoz tartozó polgári rendőrőrsön valóban van létszámhiány, de a kapitányság és az őrs vezetése "következetes toborzási tevékenységet folytat".A kormánypárti politikus a választ elfogadta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását