2024. május 28. - Emil, Csanád

Terjed a belvíz

A belvízzel elárasztott terület a hét végén tovább növekedett, vasárnap elérte a 10.300 hektárt a Hanságban - közölte a vízügyi szervezet központi védelemvezetője az MTI érdeklődésére.
2009. március 8. vasárnap 14:49 - HírExtra
További területek víz alá kerülésével azonban már nem számolnak, mivel az Ikván az árhullám levonulóban van - mondta Janák Emil, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Tájékoztatása szerint másodfokú a belvízvédelmi készültség továbbra is a Rábca menti és a kapuvár-hangsági szakaszon. Hat szivattyútelep üzemel éjjel-nappal, amelyek a Rábcába és a Hanság-főcsatornába emelik át a vizet. A telepeken vasárnap félszáznál többen teljesítettek szolgálatot.

ó
A belvízzel elöntött terület növekedését az utóbbi napok esőzése és a szivárgó csapadék idézte elő. Ehhez társult a Dunán levonuló kisebb árhullám, amely nehezíti a vízszintek apadását - indokolta a jelenség okát a szakember.

A Fertő-tó térségében, a Hanság-főcsatorna mentén elsőfokú belvízvédelmi készültség van érvényben. Ebben a térségben terelik a vizet a kisebb zsilipek mozgatásával. A Fertő-tó zsilipje zárva van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását