2024. május 3. - Tímea, Irma

Kitört a pánik: több mint 150 riasztás a vihar miatt

A hétvégén országszerte több mint 150 esetben kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a viharos szél okozta károk elhárítására - tájékoztatta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap délután az MTI-t.
2009. március 8. vasárnap 19:45 - HírExtra
Az erős szél a Dunántúlon, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyében, valamint a fővárosban és Pest megyében okozta a legtöbb gondot. Vasárnap délutánra azonban már mérséklődött a szél, az országban mindenhol megszűnt a narancssárga riasztás, és ezzel párhuzamosan csökkent a tűzoltókhoz érkezett bejelentések száma is.

Az OKF szóvivője elmondta, hogy jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak, illetve épületekben keletkezett károk okozta veszélyhelyzetek elhárítása miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Személyi sérülés a vihar miatt sehol sem történt.

Vasárnap Budapesten két helyen, a XIII. és a XI. kerületben parkoló autókat rongált meg a rájuk dőlő fa. A Pest megyei Százhalombattán egy négyemeletes épület oldalfaláról a hőszigetelő burkolatot teljes egészében lebontotta szél. Szintén Pest megyében, Áporkán a víztorony bádogborítása megrongálódott, Monoron pedig a posta épületének homlokzatán kezdte meg a vakolatot a szél. Ez utóbbi helyen a tűzoltók leverték a maradék vakolatot, nehogy balesetet okozzanak a lehulló darabok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását