2024. április 29. - Péter

Bokros arat: Csáky András kilép az MDF-ből

Kilép a Magyar Demokrata Fórumból Csáky András, mert véleménye szerint az EP-lista szombati elfogadásával a párt feladta politikai hitvallását. Karsai Péter frakcióvezető-helyettes közleménye szerint az MDF-et váratlanul érte Csáky András bejelentése ...
2009. március 8. vasárnap 18:39 - HírExtra
Csáky András az MTI-nek elmondta: hétfőn délelőtt 11 órakor lesz frakcióülés, és jelenleg ő még az MDF frakciójának tagja. Hozzátette: mind Dávid Ibolyával, mind pedig a többi frakciótaggal közölte kilépését.

Az MDF alapszabálya szerint aki kilép a pártból, annak nem szűnik meg automatikusan a frakciótagsága.

Katona Kálmán az MTI-nek azt mondta: úgy tudja, Csáky András még nem döntött arról, hogy hétfőn kilép-e a frakcióból is. Hozzátette: ha hétfőn a politikus úgy dönt, hogy a frakcióból is kilép, akkor azt a frakcióvezetőnek kell bejelentenie az Országgyűlés elnökénél.

Katona Kálmán megjegyezte: az MDF alapszabálya szerint aki kilép a pártból, annak nem szűnik meg automatikusan a frakciótagsága.


"A Magyar Demokrata Fórum azzal, hogy Európa parlamenti választási listájának élére két olyan személyt kíván tenni, akiknek a politikai hitvallása, eddigi tevékenysége idegen az MDF politikai szellemiségétől, lezárta egy történelmi korszakát" - áll Csáky András vasárnapi közleményében.
"
Számos pragmatikus érv szólt az elnök által javasolt Európai Parlamenti jelölőlista elfogadása ellen, de a legfontosabb érv az, hogy ezzel a döntéssel az MDF feladta politikai hitvallását, és végleg szakított azzal a társadalmi bázissal, amelyre megalakulásakor támaszkodott. Válságos időben dönthet úgy egy párt, hogy küldetése teljesítése érdekében rendhagyó eszközökhöz folyamodik, de ez nem szolgálhat indokul eredeti értékrendje, politikai identitása feladásához" - fejti ki Csáky András.

A politikus emlékeztet arra, hogy húsz évvel ezelőtt azért csatlakozott az MDF-hez, mert a párt a nemzeti hagyományokat tisztelő, a keresztény kultúra szellemi és erkölcsi értékeit valló, korszerű európai konzervatív pártként határozta meg önmagát.

Közleménye szerint "arra, amerre Dávid Ibolya tévedt Antall Józseftől nem vezet út. Azon az úton az ő politikai örökségét vállaló politikus nem járhat".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását