2024. május 7. - Gizella

Győztes magyar kezdés

A románok felett aratott ötgólos győzelemmel kezdte meg szereplését az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott Egerben, a 3. Volvo Kupa pénteki nyitónapján.
2009. március 7. szombat 07:20 - HírExtra
Eredmény:
Magyarország-Románia 9-4 (3-1, 2-1, 2-0, 2-2)
---------------------------------------------
góldobók: Varga Dániel, Varga II. Zs., Hosnyánszky 2-2, Varga Dénes, Biros, Hárai 1-1, illetve Ghiban 2, Iosep, Andrei 1-1

A Honvéd ex-szakvezetője, Kovács István irányította román nemzeti együttes és Kemény Dénes olimpiai címvédő legénysége az esti második párban szállt vízbe a Bitskey uszodában, ahol 1600-an jöttek össze, hogy tanúi legyenek az összecsapásnak.
A magyar csapat motiváltan kezdte a találkozót, és az első negyedben három emberelőnyt is gólra váltott. Nem sokat teketóriáztak a Kemény-legények, egy passz után előbb Varga Dénes, majd Biros Péter és Varga Dániel púpozta ki a hálót. Közben a Honvédban légióskodó Iosep is betalált.

A második negyedben Hosnyánszky Norbert villant, aztán Varga Dániel pattintott labdája akadt meg a román kapu jobb sarkában. Ghiban előnyből szépített, Hosnyánszky növelhette volna az előnyt, de az ötméteres dobásánál kicsúszott a kezéből a nyári római világbajnokságon használandó "újonc" labda. Maradtak ki helyzetek, mégsem lehetett panasz a játékra. Zártan, jól védekeztek a hazaiak, Szécsi Zoltán is többször bravúrosan avatkozott közbe a kapuban.

Fordulás után a helyi kedvenc Varga II. Zsolt is megvillant: 6 méterről nagy erővel lőtt a vendégek kapujába. Szécsi bravúrját követően Hárai Balázs hatásos centerezés után szerezte a hetedik magyar találatot.

A negyedik negyedben már minden játékosát harcba küldte Kemény Dénes. Varga II. egyéni akció végén bizonyult ellenállhatatlannak, ezzel lett 8-2, majd Hosnyánszky kapott lehetőséget egy újabb büntető elvégzésére. A Vasas olimpiai bajnoka nem hibázott, 9-2-re módosult az állás. Aztán a román csapat sorozatban két emberfórt is értékesített, ezzel felzárkózott 9-4-re.

Kemény Dénes:
"Formálódik a csapat, a római vb-re keresem az embereket. Nagy tanulságokat nem lehet levonni, dolgozunk tovább, holnap szeretnénk legyőzni a szerbeket."
Kovács István:

"A hét olimpiai bajnokkal felálló magyarok ellen sok mindent kértem a csapatomtól, ebből sok mindent nem tudtunk megvalósítani. Helyenként jól játszottunk, a cél, hogy formálódó csapatom megtalálja helyét a nemzetközi mezőnyben."

A nemzetközi férfitorna másik összecsapásán a pekingi olimpián harmadik szerb együttes hat góllal legyőzte az Egyesült Államok tavaly ötkarikás ezüstéremig jutott együttesét.

Eredmény:
Szerbia-Egyesült Államok 11-5 (3-1, 1-3, 2-0, 5-1)

A szombati program:
Egyesült Államok-Románia 16:15 ó
Magyarország-Szerbia 18 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását