2024. április 29. - Péter

Betiltanák az "igyál amennyit bírsz" akciókat

Francia törvényalkotók elfogadták azt a törvényi kiegészítést, amely a bárokban működő és a fiatalok között nagy népszerűségnek örvendő "igyál amennyit bírsz" italakciók betiltásáról rendelkezik.
2009. március 6. péntek 16:33 - HírExtra
Ezek az italakciók ugyanis jelentősen megnövelték a mértéktelen italozás miatt kórházba kerülők számát. A pénteken elfogadott kiegészítés egy olyan új kórházreformra vonatkozó törvény részét képezi, amely egyelőre még a parlament jóváhagyására vár.

A mostani rendelkezés természetesen nem vonatkozna az olyan borkóstoló alkalmakra, illetve azokra a hagyományos vásárokra, amelyek elengedhetetlenül fontosak a francia bortermelők, valamint más alkoholgyártók számára.

A túlzott italfogyasztás egyre növekvő problémát jelent Franciaországban. Az alkoholfogyasztás miatt kórházba került 15 éves kor alatti fiatalok száma 2004 és 2007 között 50 százalékkal emelkedett meg. A helyzeten változtatni kívánó törvényről folyó vita a jövő héten folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását