2024. május 10. - Ármin, Pálma

Koszovó egy hirdetéssel megfricskázta a szerb sajtót

Koszovónak egy hirdetéssel sikerült megfricskáznia a szerb sajtót, s "vihar egy pohár vízben" szintű botrányt kavarni Belgrádban.
2009. március 5. csütörtök 21:00 - HírExtra
A Blic című, legnagyobb példányszámú belgrádi napilapban szerdán egész oldalas hirdetés jelent meg, amely azoknak a névsorát tartalmazza, akik részesedhetnek egy pristinai - állami tulajdonú - vállalat privatizációjának bevételéből.

Az apróhirdetések szekciójában megjelent - koszovói állami címerrel, Koszovói Köztársaság felirattal díszített - névsorra azonnal felfigyelt a Bliccel versengő, másik vezető bulvárlap, a Press, és a ziccert kihasználva mindent megtett azért, hogy botrányt kavarjon.

Az újság munkatársa gyorsan meginterjúvolta Goran Bogdanovicot, a Koszovóért felelős tárca miniszterét, aki jó állami hivatalnoktól elvárható módon reagált: szörnyűséges botrányt emlegetett, szégyenletesnek nevezte a történteket, hozzátéve, hogy mélységesen meg van döbbenve, s nem talál szavakat a történtekre. Felmondta a belgrádi politikusok számára kötelező leckét is, miszerint Szerbia soha nem fogja elismerni a független Koszovót.

Megfigyelők szerint akár legyinthetett is volna, megmondva a konkurenciát földbe döngölni akaró újságírónak, hogy ha egy újság hirdetésfelvevője téved, abból nem muszáj nagy ügyet csinálni. Ügy igazából nem is volt - az eset megmaradt két vezető, éles piaci harcot vívó bulvárlap pengeváltásának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását