2024. május 16. - Mózes, Botond

Tizenegy évet kapott a testvérgyilkos

Tizenegy év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön Kiss Tibor Gézát, aki 2007. október 3-án agyonverte a testvérét a Hajdú-Bihar megyei Tégláson.
2009. március 5. csütörtök 20:53 - HírExtra
Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára az MTI-vel azt közölte, hogy a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság döntését, amely különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek Kiss Tibor Gézát, és 11 év fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Az édesanyjával és testvérével a Hajdú-Bihar megyei Tégláson élő, büntetett előéletű és felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje alatt álló Kiss Tibor Géza és öccse rendszeresen fogyasztottak alkoholt. A testvérek között gyakoriak voltak a heves viták és a dulakodások, amelyek során sokszor édesanyjukat is bántalmazták.

A sértett ittas állapotban rendszeresen kötekedett családtagjaival és provokálta őket. 2007. október 3-án egy ilyen összetűzés verekedéssé fajult a testvérek között, amelynek során Kiss Tibor Géza egy konyhaszékkel többször fejbe verte öccsét, aki sérüléseibe azonnal belehalt.

Kiss Tibor Géza a történtek után maga mondta el a polgárőröknek, hogy mi történt, és otthon várta meg a kiérkező rendőröket.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte az elkövető büntetett előéletét, valamint azt, hogy tettét közeli hozzátartozója sérelmére követte el, illetve az önhibájából eredő ittasságát.

A bíróság enyhítő körülményként vette számba a sértettnek a vádlottat és más családtagjait érintő provokatív és agresszív viselkedését, a vádlott beismerő vallomását, valamint azt, hogy több rászoruló hozzátartozó eltartásáról is gondoskodnia kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását