2024. április 19. - Emma

Kocsibehajtót vett 720 millió forintért a vagyonkezelő

A köztársasági elnöki rezidenciához "bejárat" céljából 720 millió forintért vásárolt egy telket a vagyonkezelő Budán, a Béla király úton, még tavaly júniusban - értesült a Népszava.
2008. szeptember 12. péntek 06:44 - Hírextra
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) megerősítette: értékbecslés és közbeszerzési eljárás után valóban vettek 600 millió forint+áfáért egy egyhektáros területet a XII. kerületi önkormányzattól.

A telket a lap pénteken közölt értesülései szerint azért kellett megvásárolni, mert az elnöki rezidencia épületét és egy kéthektáros területet leválasztottak a Béla király út 28. szám alatti, kormányrezidencia néven ismert épületegyüttesről, illetve a hozzátartozó 13,2 hektáros parkról, hogy utóbbit értékesíthessék. A telekmegosztásnál derült ki, hogy az épülethez vezető kocsibehajtó, a védelmi célokat szolgáló sorompó és őrbódé, valamint az ingatlan kerítése nem a kincstáré, hanem a XII. kerületi önkormányzat tulajdonában van.

A 8 milliárdot érő másik területrészt évek óta eladnák, de még meg sem hirdették. A lap ismertetése szerint az "ingatlankeringőt" még 2000-ben az Orbán-kormány indította be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. szeptember 12. 07:28
Természetesen rájuk ne vonatkoznak a takarékossági elvárások. Sólyom egyre undorítóbb dolgokat művel.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását