2024. április 27. - Zita

Döbbenet! Saját halálhírét terjesztette

Saját halálhírét keltette egy internetes csaló, aki így akart megszabadulni az általa becsapott eBayes vásárlóktól. A férfira kétéves börtönbüntetés vár.
2009. március 3. kedd 17:52 - HírExtra
Jason Hart apja nevében hívta fel a városi újságot, és bejelentette, hogy "fiuk" elhunyt, hetekkel azt követően, hogy szüleit megmentette egy tűzesetben.

A Bolton Evening News egyik újságíróját annyira megragadta a történet, hogy címlapon számolt be a tragikus esetről. Hart azonban csak arra használta a mesét, hogy megszabaduljon azoktól az emberektől, akiket az eBay internetes árverési oldalon csapott be. Az átvert vevők hozzávetőleg 26 ezer eurót (7,9 millió forintot) fizettek ki olyan árucikkekért, amelyeket soha nem kaptak meg.

Egy boltoni bíróság más vádpontok mellett csalásban találta bűnösnek a 33 éves férfit, aki elismerte tettét. 2006 és 2007 között játékkonzolokat, koncertjegyeket és mobiltelefonokat adott el az eBayen, de soha nem szállította le az árucikkeket. A befolyt pénzből akkori barátnőjének vett nagyvonalú ajándékokat. Hart egyik becsapott vásárlója például jegyet vett a férfitól egy rögbimérkőzésre, amelyre szüleit is odautaztatta Új-Zélandról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását