2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Meghalt a legöregebb japán

Végelgyengülésben meghalt Japán legidősebb embere, a 113 éves Jamanaka Kaku asszony.
2008. április 6. vasárnap 18:03 - Hírextra

A korrekorder nő szombat hajnalban hunyt el a kórházban, ahova a jatomi (Aicsi prefektúra) idősek otthonából szállították, miután rosszullét tört rá.

Az 1894. december 11-én születetett Jamanaka mindössze két hónapig élvezhette Japán legidősebb emberének címét, amelyet februárban, 113 éves és 2 hónapos korában örökölt az addigi korrekordertől, a 113 éves és 9 hónapos korban elhunyt Tojonaga Cunejótól.

A japán egészségügyi, munkaügyi és népjóléti minisztérium szerint a szigetország legidősebb embere most egy Okinava prefektúrában élő 112 éves nő, akinek nevét azonban nem hozták nyilvánosságra.

Az 1992 óta a szeretetotthonban élő Jamanaka asszony imádott énekelni és részt vett helyi karaokeversenyeken - közölte a jatomi idősek otthonának illetékese. Hosszú életének titkát egy táplálékkiegészítőkből kevert italnak tulajdonította.

A felkelő nap országában az egyik leghosszabb a várható élettartam a világon. 85,81 év átlagos életkorral a japán nők tartják a világrekordot, míg a férfiak átlagosan 79 évig élnek. A hosszú élet titkát általában a halban, algában és rizsben gazdag, zsírszegény étrendnek tulajdonítják.

Az elmúlt tíz évben több mint négyszeresére nőtt Japánban a százévesek száma, akikből 2007-ben 32 295-öt tartottak nyilván.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását