2024. május 21. - Konstantin

A kormány persze hogy kisegíti Demszkyéket

Részt vesz a kormányzat a fővárosi közrend, a tömegközlekedés, a parkolási rend és egy budapesti fejlesztési törvény kidolgozásában az elkövetkező időszakban.
2009. március 3. kedd 13:32 - HírExtra
A főváros fontos ügyeit illetően hat témakörben rögzítették azokat a kormányzati feladatokat, amelyeket a következő hetekben napirendre tűznek - mondta Kiss Péter újságíróknak.
E témakörök: a tömegközlekedés - az új BKV-buszok beszerzése, valamint a BKV a HÉV és a MÁV Start együttműködése -, a parkolás fővárosi rendjének javaslatai, a Panel Plusz Hitelprogram és az úgynevezett Ökoplusz program lehetőségei, a Budapest Európa fővárosa program elindítása, az e-TAJ-kártya bevezetése és egy budapesti fejlesztési törvény - mondta el a kancelláriaminiszter.

Közölte: a közrend és a közbiztonság kérdésében két közös kezdeményezés körvonalazódott. Az egyik célja a rendőrség tevékenységét kiegészítendő, a kerületi rendészet megerősítése, e szerint a közterület-felügyelőket nagyobb jogkörrel ruháznák fel. A másik szerint a térfigyelő kamerarendszerekkel kapcsolatosan mind jogi, mind műszaki standardok kialakítása lenne kívánatos.

Kiss Péter kérdésre válaszolva azt mondta, az új buszok beszerzése olyan kérdés, amelyben nem hagyható magára a főváros. A javaslatok kidolgozásába bevonják az illetékes minisztériumokat - tette hozzá.

Steiner Pál arról beszélt, közös a szándék a Budapest Európa fővárosa program kidolgozására Magyarország 2011-es soros uniós elnökségéhez kapcsolódóan. A program célja az, hogy ebben az időszakban olyan kulturális, és várospolitikai intézkedések valósuljanak meg, amelyek megalapozhatják a világban Magyarország jó hírnevét - mondta a fővárosi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, az MSZP fővárosi frakcióvezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását