2024. május 7. - Gizella

Téma volt a szakértői kormány is

Az SZDSZ leszögezte álláspontját a kialakult helyzetről, elmondta a véleményét a miniszterelnök javaslatáról, valamint a szakértői kormány koncepciójáról is - közölte Fodor Gábor liberális pártelnök a csütörtöki budapesti MSZP-SZDSZ-tárgyalást követő sajt
2008. szeptember 11. csütörtök 11:44 - Hírextra
A kormányfő javaslatának látjuk az erényeit is, de az elsősorban az állami szerepvállalás túlterjeszkedésével való "szembe nem nézés" miatt nem elfogadható az SZDSZ számára - mondta Fodor Gábor, aki a liberális delegáció élén a Gyurcsány Ferenc vezette szocialista küldöttséggel egyeztetett. A több mint egyórás tárgyalást követően Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor külön tartott sajtótájékoztatót.

Fodor Gábor kitért arra, hogy ezúttal nem a hogyanra, hanem a mire keresték a választ, vagyis arra, egy politikai megoldás milyen tartalommal szülessen meg. A liberális pártelnök felsorolta a konkrét szakpolitikai kérdéseket, amelyekről beszélgettek, és hozzátette: folytatják az egyeztetést.

A fontos kérdések között elsőként a gazdaságpolitikát említette, mert - mint mondta - az ország számára az állam túlterjeszkedése a fő probléma, és bármilyen politikai megoldás mellett teszik le a voksukat, erre választ kell találni. Kiemelte a nyugdíj ügyét, a foglalkoztatáspolitika és a szociálpolitika kérdését is. Utóbbiról azt mondta, hogy az SZDSZ határozott véleménye szerint a rászorultsági elvet kell érvényesíteni. A megbeszélésen érintették még a Tiszta közélet, a demokratikus normák és az oktatáspolitika témakörét is.

Fodor Gábor közölte: a következő alkalommal a tartalmi kérdésekről beszélnek majd, amiatt, hogy világossá váljon, van-e közös pont arra vonatkozóan, milyen tartalommal kellene másfajta politikai megoldást találni.

Újságírói kérdésre a liberálisok elnöke azt mondta, mostani találkozójukon leszögezték álláspontjukat, de az volt a szándékuk, hogy megtalálják, vannak-e olyan közös pontok, tartalmi ügyek, amelyek segítenek abban, hogy az ország érdekében megoldásra leljenek.

Arra a kérdésre, szóba került-e, hogy Gyurcsány Ferenccel nem hajlandóak együttműködni, Fodor Gábor azt mondta, személyi kérdésekről nem beszéltek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását