2024. április 29. - Péter

Vádat emeltek a gyújtogató ellen

Vádat emelt nyolc ember ellen közveszélyokozás bűntette miatt Meggyes Tamás esztergomi polgármester autójának és házának felgyújtása ügyében a tatabányai ügyészség.
2009. március 2. hétfő 12:30 - HírExtra
Meggyes Tamás autóját tavaly április 8-án hajnalban a lakása előtt gyújtották fel, majd a járművet eloltó polgármester a megérkező tűzoltóktól tudta meg, hogy Esztergom-Búbánatvölgyben ég egy családi ház, melyről később kiderült, hogy az övé. A ház tetőszerkezete leégett és megsemmisült az épület fából készült hátsó része.

A vád szerint az elsőrendű vádlott vállalkozóként és magánszemélyként is konfliktusba keveredett a polgármesterrel. Bosszúból megbízta a másod- és harmadrendű vádlottat, hogy tízmillió forintért szervezzék meg a gyújtogatást. A bűnügyi láncolat végén, a végrehajtásban részt vevők, 80-100.000 forintot kaptak a ház felgyújtásáért.

Horváthné Varga Erzsébet hozzátette, az érintettek több személyt is bevontak a bűncselekmény elkövetésébe. Egyikük a ház felgyújtása előtt egy héttel megfúrta az ablakkeretet, hogy benzint fecskendezzen be, de akkor nem sikerült lángra lobbantania az épületet. Később benzinnel locsolták le a ház falát és meggyújtották, utána egyik társuk hajnali háromkor felgyújtotta a polgármester autóját.

A főügyész-helyettes az MTI-nek elmondta, kiterjedt vizsgálatot folytattak a tettesek kézre kerítésére, a nyomozást elősegítette a felgyújtott háznál hagyott benzineskannák beszerzési helyének felderítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását