2024. május 17. - Paszkál

UEFA - Husztiék a spanyolok nélkül folytathatják

Egyetlen spanyol csapat sincs a legjobb tizenhat között a második számú európai futballsorozatban, az UEFA Kupában, miután csütörtök este - a már korábban kiesett Sevillát és Racing Santandert követve - elvérzett az FC Valencia és a Deportivo La Coruna is
2009. február 27. péntek 14:51 - HírExtra
Ott van viszont az orosz Zenit, ez által pedig - egyetlen magyarként - Huszti Szabolcs is, aki a szentpétervári alakulat alapembereként hajtotta végig - pontosabban a 73. percig - a stuttgarti visszavágót, és csak bő negyedórával a vége előtt cserélte le őt a holland vezetőedző, Dick Advokaat. Ezúttal nem lőtt gólt, viszont hasznosan, nagy szívvel játszott újfent, s a robotolás közben technikai képzettségét bizonyító megoldásokra is vállalkozott - rendre sikerrel. A Zenit, amely az UEFA Kupában címvédő, a nyolc közé kerülésért az olasz Udinesével csap össze március 12-én, idegenben, majd egy héttel később odahaza.

Nem jutott tovább ugyanakkor a küzdelmekben csütörtökön még érdekelt másik magyar, Babos Gábor csapata, a NEC Nijmegen. Igaz, a holland gárda már az első meccsen elveszítette a reményt, hiszen - kapujában Babossal - 3-0-ra kapott ki a Hamburgtól. A német Bundesliga éllovasa a visszavágón is nyert, igaz, ezúttal csak 1-0-ra, ám a kényelmes továbblépéshez ez is bőségesen elegendő volt.

Amennyire meglepő a spanyol csapatok kudarca, legalább annyira az a volt szovjet futball mai utódainak szereplése, tudniillik egy orosz és három (!) ukrán gárda is ott van a legjobb 16-ban. Más kérdés, hogy az élet - avagy a sorsolás - bizonyosan "megfelezi" őket, hiszen az angol Aston Villát búcsúztató CSZKA Moszkva a szintén angol Tottenhamnek gáncsot vető Sahtar Doneckkel került össze, míg a Valenciát kiverő Dinamo Kijev és a Sampdoriát a sorozatból eltávolító Metaliszt Harkov egymással küzd meg a következő fordulóban.

A csütörtöki játéknap egyik legszorosabb összecsapását a holland Ajax és az olasz Fiorentina vívta, és a nagy múltú, ám szerényebb jelenű együttesek találkozóján a hajrában ugyanúgy a vendégcsapat vezetett 1-0-ra, ahogyan az első meccsen Itáliában. A csattanót azonban nem a hosszabbítás jelentette, hanem az Ajax ördöngösen cselező braziljának, Leonardónak a pazar szólógólja, amellyel az amszterdami együttes ment tovább.

A Galatasaray és a Bordeaux mérkőzése a franciaországi 0-0 után gólzáporba torkollott: összesen hétszer rezdült a háló, s itt is volt kis focikrimi, hiszen 3-3-nál még a Bordeaux volt a továbbjutó, aztán az utolsó pillanatban Sarioglu a törököket lőtte a 16 közé. A legváratlanabb végkifejlet alighanem La Corunában született, a búcsút úgy hozta össze a Deportivo, hogy a dániai 0-3 után a visszavágón még vezetést szerzett, ám a jó folytatás helyett Aalborg-henger következett, a dánok ezúttal 3-1-re diadalmaskodtak, s összesítésben 6-1-gyel ütötték ki a spanyolokat a kupából.

A csütörtök egyik legnagyobb vesztese címre okkal pályázhat az AC Milan is: az olasz gárda a brémai 1-1-et követően a lombard fővárosban magabiztosan vezetett bő félóra után 2-0-ra, aztán viszont jött a feketeleves két Pizarro-fejes formájában a 68. és a 78. percben, s mivel erre válasz már nem született a Milan részéről, a 3-3-mal, a több idegenbeli góllal a Werder Bremen jutott tovább a nyolcaddöntőbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását