2024. április 28. - Valéria

Az egyház öröme: bocsánat a kotonért

Bocsánatot kért a Georgia Egyetem a Katolikus Ligától, mivel egy, az óvszerhasználatot népszerűsítő szórólapjukat
2009. február 25. szerda 04:59 - Biga
A szórólap a nemrég megrendezett Szexuális Egészséghét egyik reklámanyaga volt, amivel az óvszerhasználat gyakorlatát próbálták a diákoknak elmagyarázni. A kezdőképen Isten keze volt látható, ahogy a felhők közül kotont nyújt a férfi számára.

A nem mindennapi Michelangelo-reprodukció arra ösztökélte a Katolikus Ligát, hogy levelet írjon az egyetem vezetőségének, melyben tudtukra adják, mennyire szerencsétlen választás volt a design, az egész keresztény közösség számára.

„Ha az óvszerhasználat népszerűsítése a hét célkitűzéseinek része is volt, úgy gondoljuk meglehetett volna ezt anélkül is tenni, hogy közben megsértik az ország katolikus és protestáns lakosságának érzelmeit” – írta a Liga.

A levél ez után kifejti, hogy a Katolikus Liga biztos abban, hogy az egyetem sosem ábrázolt volna hasonló célból, mondjuk egy kotonnal házaló Mohamedet. Éppen pár évvel ezelőtt történt, hogy egy iszlámmal kapcsolatos dán képregény miatt rengeteg ember meghalt és sok templomot porig égettek.

A katolikus liga megkapta a rövid, töredelmes bocsánatkérést, melyet el is fogadtak, lévén, hogy nagyon úgy se tudtak volna mást tenni. A szórólapok már a múlthéten elkapkodták.

Forrás: HirExtra / U.S. News
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását