2024. június 15. - Jolán, Vid

Ez aztán a rangadó!

A két milánói csapat, az Inter és a Milan rangadója ígérkezik a hétvége legérdekesebb futballeseményének. Paolo Maldini, a piros-feketék csapatkapitánya szerint a Derby della Madonninát megnyerni legalább olyan fontos, mint a bajnoki címet.
2009. február 14. szombat 12:03 - Hírextra
Gyászol az olasz futball a hétvégi forduló előtt: elhunyt Giacomo Bulgarelli, a hatvanas ével legendás játékosa, a Bologna történetének egyik legjobb futballistája. A nápolyi találkozón egykori klubja játékosai természetesen gyászszalagot viselnek majd.

A Juventus a Sampdoriát fogadja, a mérkőzés csak látszólag lesz könnyű a torinóiak számára. Az elmúlt két évben egyszer sem bírt egymással a két csapat, három meccsükből kettő ráadásul 0-0-ra végződött.

A jelek szerint a Samp kezd kilábalni a hullámvölgyből, az utóbbi három fordulóban veretlen maradt. A Juve két veresége után, Poulsen a 91. percben szerzett góljával, legutóbb nyert idegenben a Catania ellen.

A forduló szenzációja a Derby della Madonnina, azaz a milánói rangadó. Ősszel, a Milan, Ronaldinho góljával, 1-0-ra nyert, sőt megnyerte a két csapat tavaszi rangadóját is. Paolo Maldini mindazonáltal némi túlzással mondta: Legalább olyan fontos a derbit megnyerni, mint a bajnokságot.

Kaká megsérült a Reggina elleni, múlt heti bajnoki mérkőzésen, nem játszhat. Ám az Interből is hiányozni fog egy brazil játékos: Maicon ugyancsak megsérült. Játszik ellenben a piros-feketéknél David Beckham, akinek a sorsáról szinte óránként egyeztet a Milan és a Los Angeles Galaxy. Az amerikaiak szeretnének minél hamarabb tisztán látni. A Milan pénteken már több mint 11 millió dollárt ajánlott a játékosért.

A várható összeállítások. Inter: Julio Cesar - Maicon, Burdisso, Materazzi, Santon - Zanetti, Cambiasso, Muntari - Sztankovics - Ibrahimovic, Adriano
Milan: Abbiati - Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski - Beckham, Pirlo, Ambrosini - Seedorf, Ronaldinho - Pato

Serie A, 24. forduló

SS Lazio-Torino (szombat)
SSC Napoli-Bologna (szombat)
Atalanta-AS Roma
Cagliari-Lecce
Chievo-Catania
Genoa-Fiorentina
Juventus-Sampdoria
Reggina-Palermo
Siena-Udinese
Inter-AC Milan

A hétvégén mindössze egy bajnoki mérkőzést játszanak az angol élvonalban (Portsmouth-Manchester City) az FA Kupa nyolcaddöntői miatt. A párosításból az Everton és az Aston Villa csatája tűnik a legkiegyensúlyozattabbnak, mindössze e találkozón és a West Ham-Boro párharcban találkozik két Premier League-szereplő csapat.

A Chelsea London északi részébe, a Watfordhoz utazik. A Lódarazsak tavaly az elődöntőig meneteltek, azóta most találkoznak először élvonalbeli csapattal. Priskin Tamás neve szerepel a Watford keretében.

A Chelsea-t, miután Luiz Felipe Scolarit menesztette a hét elején Roman Abramovics, az eddigi pályaedző, Ray Wilkins irányítja majd. Guus Hiddink, aki egyelőre az idény hátralévő részére veszi át a csapatot, ott lesz már a mérkőzésen, de egyelőre az egykori angol válogatott középpályás meccsel majd helyette.

A Kékek közül hiányzik majd a két középső védő, az eltiltott John Terry és a sérült Ricardo Carvalho. Michael Essien már edz, de messze még visszatérésének ideje. A mérkőzés külön érdekessége, hogy Frank Lampard, a Chelsea-sztár édesapja (idősebb Frank Lampard) a Watford edzői stábjában dolgozik.

Az Everton semmilyen sorozatban nem veszített hazai pályán december 7. óta - akkor ellenben éppen az Aston Villa győzte le. A birminghamiek válogatott középpályása, Gareth Barry eltiltása miatt nem játszhat.

A Derby County 2009-ben már találkozott kupamérkőzésen a Manchester Uniteddel. A Man United a két mérkőzés alapján kiverte a Kosokat, de az első, Derbyben rendezett meccset a második vonalbeli alakulat nyerte. Ez adja a most vasárnapi találkozó érdekességét is.

A Gera Zoltánt foglalkoztató Fulham a Swansea vendége lesz Walesben, Halmosi Péter csapata, a Hull City a Sheffield United vendégeként lép pályára. A magyar középpályás az előzetes tervek szerint játszani fog.

Gyepes Gábor csapata, a Cardiff City az Arsenal ellen vív hétfőn megismételt mérkőzést, még a negyedik fordulóban. A korábbra kiírt ismétlést a rossz időjárás miatt elhalasztották. A magyar védő játéka, sérülése miatt, erősen kérdéses.

FA Kupa, nyolcaddöntő

Swansea (II. osztályú)-Fulham
Blackburn Rovers-Coventry City (II.)
Sheffield United (II.)-Hull City
West Ham United-Middlesbrough
Watford (II.)-Chelsea
Everton-Aston Villa (vasárnap)
Derby County (II.)-Manchester United (vasárnap)

4. forduló, újrajátszás

Arsenal-Cardiff City (II.) (hétfő)

Az FC Barcelona sorozatban a tizenegyedik, a Real Madrid pedig a nyolcadik győzelmére készül a spanyol bajnokság 23. fordulójában. A katalánok az előző héten a sevillai városi rangadót idegenben meglepetésre megnyerő Betishez látogatnak.

A zöld-fehér, andalúziai gárda a Barca egyik mumusa: a katalánok a legutóbbi kilenc vendégjátékukból csak kettőt tudtak megnyerni a Betis ellen. Pep Guardiola alapcsapatának tagjai közül Carles Puyol sérült, ő biztosan nem fog játszani a Ruiz de Lopera stadionban.

Általában a válogatott mérkőzések után nem szerepelnek csúcsformában a sok játékos a nemzeti tizenegyekbe adó csapatok, ám Guardiola máris kijelentette: nem fogadja el kifogásnak, hogy kevés idő állt a találkozóra való felkészülésre.

A Betis négy védőjét, az eltiltott Nelsont és Arzut, valamint a sérült Fernando Vegát és Juanitót nélkülözni lesz kénytelen - e tény egyáltalán nem javítja esélyeit a bajnoki cím toronymagas favoritja ellen.

A Real Madrid a tabella 12. helyén álló Sporting Gijón ellen játszik majd, ugyancsak idegenben. Gabriel Heinze sérült, pénteken nem is edzett a többiekkel együtt, de Juande Ramos reményei szerint az argentin védő vasárnapig felépül.

Primera División, 23. forduló

Deportivo La Coruna-Osasuna (szombat)
Real Betis-Barcelona (szombat)
Valencia-Málaga (szombat)
Almería-Valladolid
Athletic Bilbao-Recreativo Huelva
Numancia-Real Mallorca
Racing Santander-Villarreal
Sporting Gijon-Real Madrid
Espanyol-FC Sevilla
Atlético Madrid-Getafe

A német bajnokság pénteki rangadóján a Leverkusen (Király Gáborral a kispadon) szenzációsan kezdett a Hoffenheim otthonában. Helmes a harmadik, Rolfes a 12. percben szerzett gólt. A listavezető Salihovic tizenegyes-góljával szépített a 31. percben, de a félidő utolsó aduja ismét a Leverkusen kezében volt: Helmes, cseles szabadrúgás után, ismét kettőre növelte az előnyt. A második félidő elején castro is szerzett gólt - a Leverkusen kiütötte a Hoffenheimet.

A Bayern és a Hertha játssza majd a szombat rangadóját: a két Hoeness fivér, a két menedzser egymás ellen. A második helyezett játszik a harmadik ellen. A berliniek négy pontot szereztek első két tavaszi bajnokijukon, s ezzel egy ponttal közelebb léptek a Bayernhez.

Lucien Favre, a csapat svájci edzője három felépült kulcsjátékosára is számíthat: Dárdai Pál, Marko Pantelics és Arne Friedrich is újra játszhat. A brazil Cicero ugyanakkor eltiltását tölti majd.

A bajorknál Miroslav Klose térde még mindig nincs teljesen rendben, de a csatár játszani fog. Massimo Oddo ellenben eltiltását fogja tölteni.

Hajnal Tamás Dortmundjára látszólag könnyebb feladat vár: a BVB nyilvánvalóan esélyesebb hazai pályán, mint vetélytársa, az Energie Cottbus.

Bundesliga, 20. forduló

Hoffenheim-Leverkusen 1-4
Hertha-Bayern München
Bochum-Schalke
Frankfurt-Wolfsburg
Hannover-Stuttgart
Köln-Karlsruhe
Werder Bremen-Mönchengladbach
Dortmund-Cottbus (vasárnap)
Hamburg-Bielefeld (vasárnap
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását